ANNELERE SESLENDİ
Konuşması sık sık "Başbakan Kemal" sloganları ile kesilen ve annelere seslendiğini söyleyen CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Karadeniz’in yiğit kadınlarına sesleniyorum. Çocuğunuz işsizse bilin ki sebebi bunlardır. Oğlunuz üniversiteyi bitirdi atama bekliyorsa ve yıllardır atanamıyorsa bilin ki sebebi bunlardır. Bunlar sizin alın terinizi çaldılar. Bir başbakan yolsuzluk olduğu zaman ucu kime dokunursa sonuna kadar gidin der değil mi? Normal demokrasilerde bu dur değil mi? Hırsızlığı, yolsuzluğu rüşveti bir Başbakan korumaz değil mi? Bu koruyor. O zaman bu, ülkenin başbakanı değil, yolsuzluk yapanların başbakanıdır "diye konuştu. 
NAMUSLU ADAM ALIN TERİYLE KAZANILMIŞ MALDAN UTANMAZ
Hiçbir namuslu yurttaşın, elini vicdanına koyan hiçbir yurttaşın bir başbakanın yolsuzluk yapanların savunucusu konumuna geldiği zaman ona tahammül edemeyeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Edemiyor da zaten. Benim merak ettiğimi şu, yahu dünyanın parasını kazındınız, altlarınızda kırmızı plakalı araçlar var, bakanlık koltuğuna oturuyorsunuz. Millet size saygı gösteriyor. Ya gözünüzü nasıl bu para doyurmuyor sizin. Ne oldu da size milyarları götürüyorsunuz hala doymuyorsunuz. Bir çağrı yaptım dedim ki; 'Sen 4 bakanını savunuyorsun onlar yolsuzluk yapmadı' diyorsun 'bize kumpas kurdular' diyorsun. İyi güzel, milleti tatmin etmek mi istiyorsun. 4 bakan siyasete girdikleri gün mal varlığı nedir? Bakanlık koltuğundan ayrıldığında mal varlıkları nedir? Çık adam gibi adamsan millete açıkla. Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Biz namusluyuz diyorlar. Namuslu adam alın teriyle kazanılmış maldan utanmaz. Haram paradan utanır" dedi.
MAL VARLIĞIMI AÇIKLADIM
Milletvekili seçildiğinde ilk yaptığı işin mal varlığını açıklamak olduğunu dile getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Karımın yüzüğü dahil hepsini açıkladım. Çünkü her şey benim alın terimle kazandığım paraydı. 3 çocuk yetiştirdim, üçü de bu ülkeye feda olsun. Hiç birisinin gemiciği yok ama alın teriyle kazanıyorlar, çalışıyorlar, haram yemiyorlar. Kimseye de minnet etmiyorlar. Başları dik, onurlarıyla geziyorlar. Söyledim yine söyleyeyim. Devlet memuriyetine girdiğim tarihten itibaren Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı aylıktan her zaman fazla para aldım. Ama bugün benim mal varlığım meydanda bütün millete gösterdim. O bütün millete gösteriyor mu?" diye konuştu.
BİZ KUL HAKKI YEMEDİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Çok şükür benim ayakkabım yırtık değildi. Ama alnım aktı. Çünkü ben gittiğim her yerde şunu söylüyordum. Biz kul hakkı yemedik diyordum. Biz bunu diyoruz. Hala diyoruz. Verilmeyecek hesabımız yok. Onlar hesap vermekten korkuyorlar. Telaşları da bu. Telaş içindeler. Ya sayın başbakan, sevgili Recep Tayyip Erdoğan, bir sıkıntın yoksa bu telaş neden? Bırak polis görevini yapsın. Bırak savcı görevini yapsın. Namuslu adam telaşlanır mı ? Yolsuzluk ortaya çıkacak diye telaşlanmaz. Üstüne üstüne yürür. Kul hakkını yedirtmem der bir başbakan. Bu diyor mu? Diyemiyor" dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Bunların gözünü para bürümüş. Öyle vatandaşa hizmet, şu hizmet, falan filan yok. 1 trilyon 678 milyar dolar para harcadılar. Bütün Cumhuriyet hükümetlerinin harcadığı paradan fazla harcadılar. Nasıl harcadırlar. Milleti borç içine soktular. Herkes borçlu. Telaş neden, iktidar giderse birisi bana hesap soracak diye. Kul hakkı yiyenden hesap sormazsam namerdim."