Faik KAPTAN/İSTANBUL,() CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VİP salonu’nda bir gazetecinin "HSYK için RTÜK modeli konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyonsunuz?"  şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu,” Yargıcın yakasında parti rozeti olmaz “ yanıtını verdi. Türk Hava Yolları’na (THY) ait tarifeli uçakla saat 12.05’de İstanbul’a gelen Kılıçdaroğlu’nu Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bazı ilçe belediye başkanları ve bir grup CHP'li karşıladı.  VİP çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaoğlu bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerin ardından gruplar kendi aralarında görüşmeye başladı. Gelinen son durumu nasıl değerlendirirsiniz?” şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi:
“Bizim iki ön koşulumuz vardı. Birincisi mevcut teklifin geri çekilmesi, ancak onu AKP çekmek istemiyor. İkincisi de yolsuzluk davalarının üzerine gidilsin. Yolsuzluk olaylarının üzerine gidilsin ve bu davalara müdahale edilmesin. Bu konuda da herhangi bir ses çıkmadı.”
Kılıçdaroğlu daha sonra bir gazetecinin, “ HSYK için RTÜK modelinden bahsediliyor bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusuna ise, “ Yargıcın yakasında parti rozeti olmaz arkadaşlar. Bu doğru değildir” diye cevap verdi