CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İstanbul’dan Ankara’ya giderken Atatürk Havalimanı’nda Merkez Bankası tarafından son alınan ekonomik kararları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu  “Alınan karar gecikmiş olsa dahi sonuçta umarım ekonomi toparlanır” diye cevapladı.
THY’ye ait bir uçakla Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’le birlikte saat 12.00’de İstanbul’dan Ankara’ya hareketinden önce dün gece yarısı Merkez Bankası tarafından alınan ekonomik kararlarla ilgili olarak konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Merkez bankasının bağımsızlığını koruyarak Türkiye ve dünyaya güven vermesi lazım. Fakat maalesef siyasetin çok etkisinde kaldı ve ekonomi büyük değerler kaybetti. Son alınan kararlarla toparlanmaya çalışılıyor umarım toparlanırız. Kimsenin karamsar olmasına gerek yok. Türkiye büyük, güçlü bir ülkedir. Tüm bu zorlukları aşabilecek kapasitededir. Alınan karar gecikmiş olsa dahi sonuçta umarım ekonomi toparlanır.“
Kılıçdaroğlu daha sonra bir soru üzerine partisinin henüz açıklanmayan İstanbul’daki bazı ilçe belediye başkan adaylıkları için de ”Önümüzdeki süreç içinde açıklayacağız” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisini havalimanına getiren partiye ait minibüsten inmeden önce de Esenyurt Belediye Başkan adayı Gürbüz Çapanla  üç dakikalık bir görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu, Esenyurt’taki saldırı olayı ile ilgili olarak bilgi aldığını söyledi.