"BU İSMİ NEREDEN BULDUNUZ DİYECEĞİNİZİ BİLİYORDUM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaretten önce partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleşen toplantıda çeşitli mesajlar verdi. muhabirinin edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu. Bu seçimde sandık sorumlularına önemli görevler düştüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, tüm il ve ilçe başkanlarına partinin seçmen sisteminin aktif kullanılması için talimat verdiğini ifade etti, "Sandık görevlisinin bulunduğu sandıktan sıfır oy çıkmışsa o kişinin üyeliğini düşürdük. Mobil aidat çok önemli, parti içi seçimlerde seçme seçilme hakkını artık mobil aidatını ödeyen kullanacak. Belediye ve il genel meclis üyelerimizin mobil aidat ödeme konusunda daha fazla gayret göstermelerini bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Adayı belirlerken 'bu ismi nereden buldunuz' diyeceğinizi biliyordum. Kendisi dürüst, namuslu, kadın erkek ilişkilerin önem veren, bilim adamı kimliği ile ödüller almış bir kişi. Cumhurbaşkanı olduğunda dünyada ve komşularımız arasında itibarımızın yükseldiğini göreceksiniz. Kendisini tanıtın, destek verin, broşürleri halka dağıtın" dedi.
DÖRT FORMÜL AÇIKLADI
Kılıçdaroğlu toplantıda, dört ana unsurun üzerinde durdu. Partililerin esnafı ziyaret etmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, esnafın bölge ve vatandaşlar için öneminden bahsetti. İkinci olarak ev ziyaretleri yapılması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, yine 'üniversitelere gidin, gençlere ve kadınlara önem verin' mesajı verdi. Herkesin kapı kapı dolaşması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, dört formülü tek tek sıralayarak hepsinin altını doldurdu.
BEN GÖNDERECEĞİM
2015 genel seçimlerinin kadın ağırlıklı bir seçim olacağını belirten Kılıçdaroğlu, kadın ve gençlere önem verdiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, “Siz bulunduğunuz yerleri ihmal etmeyin. Yeter ki evlere gidin. O evde hasta mı var doktorunu, çocukların giysiye ihtiyacı mı var giysisini, kalemini, defterini ben göndereceğim. Bizzat bana söyleyeceksiniz ilgileneceğim. Öğrenci defteri kareli mi istiyor, yoksa çizgili mi en ince ayrıntısına kadar soracaksınız. Gittiğiniz evdeki çocuk kız mı erkek mi? Kız çocuğu ayakkabı ihtiyacı varsa rengi, ne tür ayakkabı istediğini bileceğim. Çocuk kırmızı istiyorsa, kırmızı, beyaz ayakkabı istiyorsa beyaz ayakkabı yollayacağım" dedi. Kılıçdaroğlu genel seçimler için çalışan akademik bir yapının her alanda proje ürettiğini de söyledi.
AKP'YE OY VERENLERLE İLETİŞİM KURUN
Toplantıda, partililere mesajlar veren Kılıçdaroğlu, başarının sırrını çok çalışmak olarak nitelendirirken parti içi meselelere takılmamalarını istedi. İçe dönük enerji kaybının zarar vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sizler AKP'ye oy verenlerle ilişki kurmanız gerek. Bizim 'elitlerin partisi' imajını yıkmamız gerekiyor. Halkın dili ile konuşacaksınız. Samimi ve diyalog kuracaksınız. Bizi yanlış tanıyanlar, tanıtanlar var. Bizler gittiğimiz yerlere 'buraya uğradık' demeyeceğiz. Bir daha, gerekirse birkaç defa gideceğiz. CHP ile ilgili farklı algıları kıracağız. Biliyorum bunun zor olduğunu ama yapmak zorundasınız" diye konuştu.
HATALARIMIZ OLDU
Kıloçdaroğlu, konuşmasında İzmir'in seçim sonuçlarına yönelik açıklamalarda da bulundu. Partinin İzmir'de hataları olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bunların telafi edilebileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “İzmir sadece CHP için değil, Türkiye için çok önemli bir ildir. Son yerel seçimlerde elimizdeki ilçelerden kayıplar oldu. Yanlışlarımız, eksiklerimiz, hatalarımız bulunabilir. Önemli olan bunları gidermektir. Hep birlikte hatalarımızı gidereceğiz. Önemli olan birlikte çalışmak ve en iyi sonuca ulaşmaktır. Çalışırsanız çok güzel şeyler olur. Bizler bilgi toplumuna önem vereceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hep birlikte tek yürek olacağız. Birbirimize inanın, dayanın. Kimseyi ötekileştirmeyin. Herkesi kucaklayın" diye konuştu.
PROJELERİ ANLATIN
Kılıçdaroğlu toplantıda, hükümetin TOKİ projelerine karşılık belediye projelerinin öne sürülmesini istedi. Kılıçdaroğlu, “Onların TOKİ'si varsa sizin de projeleriniz var. Belediyeler yaptıkları çalışmaları anlatan aylık bültenler hazırlasın. Projeleriniz iki üç sayfayı geçmesin. Her yere dağıtın. Vatandaşlar görsünler. Sağlık'tan, eğitime, sosyal projelerden, mimari yapılara kadar her şey hakkında bilgilendirin. Bizim için de 'CHP'nin hiçbir projesi yok' diyorlardı. Çıktık anlattık. Yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarımız, genel seçimler öncesinde milletvekilleri adaylarımız alanlarda yapacaklarını konuştular. Her alanda söyleyeceğiniz şeyler olsun ki kimse 'projeleri yok' diyemesin" dedi.
SİVAS'TAN ÖTEYE GEÇTİK
Kılıçdaroğlu, parti olarak ülkenin birliği ve beraberliği için önemli çalışmalar yaptıklarını da söyledi. Toplantıda, örnekler veren Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır'a gittiğimizde çok eleştirenler oldu. Parti içinden de tepkiler aldık. Ama orada kendimizi anlattık. Duruşumuzu gösterdik. Bizim için 'Sivas'tan öteye geçemez' diyorlardı. Şimdi Sivas'tan öteye geçtik. Artık Türkiye'nin hiçbir yerinde bizim için sorun yok" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ülkenin her tarafında olduğu gibi partililerin CHP'yi Ege'de, Batı'da da en ücra köşelerde dahi kendilerini anlatmasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Zaten bu bölgenin insanı aydındır" ifadelerini kullandı.
KOCAOĞLU'NU TEBRİK ETTİ
Toplantıda bulunanların sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, fikirleri sordu, kısa ve net cevaplar verdi. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Kılıçdaroğlu, “Başkan özverili bir şekilde çalışıyor. Engelleniyor ama her şeyle mücadele ediyor. Bu konuda gayet de başarılı. Güzel İzmir'in güzelliklerine güzellik katıyor. Kararlılıkla yoluna devam ediyor. Destek olun, yanında bulunun. Başkanı da tavrı ve duruşu nedeniyle tebrik ediyorum" dedi
VATANDAŞLA SELFIE YAPTI
Kılıçdaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Alsancak tam otomatik otoparkın temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, yanına gelen bir vatandaşın kendisiyle selfie (özçekim) yapma isteğini kırmadı.
Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, 29 Haziran'da uygulamaya başladığı aktarmalı ulaşım ile kent merkezindeki otobüs sayısını üçte iki oranında azalttığı belirterek, tam otomatik otoparkı şöyle anlattı:
“Hem büyüklük hem de gelişmişliği açısından bir numaralı öncü bir yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. 29 Haziran'da aktarmalı ulaşım diye bir uygulama başlattık. Merkezde dolaşan otobüs sayısını üçte iki oranında azalttık trafik rahatladı ama hemşehrilerimiz daha fazla inip biniyor. Ancak İzmirli bizi sahiplendi. Her gün rakamları istatistikleri masaya yatırıp her gün sıkıntı olan yerlere müdahale ediyoruz. Alsancak'ta ciddi otopark sıkıntısı vardı. Bunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.
KOCAOĞLU'NU ÖVDÜ İHSANOĞLU'NA OY İSTEDİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu, konuşmasında Kocaoğlu'nu övdü, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için oy isteyerek, şunları söyledi:
“İzmir huzurun ve barışın kenti. Anadolu'nun batıya açılan kapısı. İzmir bizim tarihimizde pek çok şeye ilk imzayı atan kenttir. İlk kurşun burada atıldı. İktisat kongresi burada toplandı. En büyük fuar merkezinin temelini İzmir'de attık. Kentli olmak kolay değil. Kente karşı sorumluluk hissetmek sinemaya tiyatroya gitmek kentin sorunlarıyla ilgilenmek demektir. İlk otomobil üretildiğinde kimse ileride bir park sorunu çıkar diye düşünmemiştir. Ancak bütün metropollerde büyük sorun. Yaratıcı bir belediye bakanı bu sorunu çözmeye çalışır. Kocaoğlu pek çok önemli projeye imza attı, her yerde örnek oldu. Bir belediye hizmeti nasıl verilmek isteniyor eğer senin belediye başkanların öğrenmek istiyorsa İzmir'e göndereceksin. Halka her kuruşun hesabı verilmeli. Savurganca bir yapının düşüncenin içine girmemiş oluruz. Kul hakkına yemeyeceksin deniyor ya kul hakkı yiyenlerin iktidar olduğu bir ülke iflah olmaz. Güzel bir tesisi açıyoruz. 280 araç burada kalacak. Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Bu topraklarda bereketi barışı kardeyşliği ektik. Onun için diyorum 'ekmek için Ekmeleddin."
Açılış kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu, bir aracın el değmeden nasıl park edildiğini izledi, otoparkı gezdi.
Bu sırada bir kadın aktarmalı ulaşım uygulamasını poresto için "Şişt Kocaoğlu duyuyormusun, aktarma bizi. Ben yolların zombisi" yazan bir bir kartonu göstermeye çalıştı. Kadını çevrede bulunanlar tören alanından uzaklaştırdı.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI

--------------KUTU------------

KAMUNUN YAPTIĞI EN BÜYÜK OTOMATİK OTOPARK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alsancak Tam Otomatik Otoparkı, kamulaştırma bedeli dahil yaklaşık 20 milyon liraya mal oldu. 616 metrekarelik taban alanı üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cepheli olarak inşa edilen otoparkta, düşeyde ve yatayda hareket eden dört adet taşıyıcı asansör, 171 metrekare lobi bulunuyor. Otopark, 11 katlı ve 280 araç kapasiteli. Otoparka gelen sürücü, aracını zemin kattaki asansörlerden birine park edecek ve bu işlemi teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracını 200 saniye gibi kısa bir sürede kolayca teslim alabilecek. Ülke genelinde özel işletmelere ait olmak üzere İstanbul Nişantaşı'nda 270 araçlık, Maçka'da 72 araçlık tam otomatik otopark bulunuyor. Bunun dışında kamu kurumu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Cihangir'de 112 araçlık, Merter'de 136 araçlık, Güngören'de 232 araçlık yarı otomatik otopark bulunuyor. Alsancak tam otomatik otopark ise Türkiye genelinde kamu ve özel kişilerce yapılan en büyük, en modern tam otomatik otopark olma özelliğine sahip.