CUMHURIYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başkanlık sistemini geri çeksinler, 60 madde belki olur 80 madde, belki 90 madde olur. 'Hayır' diyorlar. Bu ne demektir, ' biz anayasa değişikliğini engellemek istiyoruz ' demektir ve biz de bunu kabul etmiyoruz. Cemil Çiçek öyle bir rol üstlenmemeli. İktidarın rolünü üstlenmemeli. O TBMM Başkanı.." dedi. Kılıçdaroğlu, "Öğretmenine saygı duymayan toplum olmaz. Öğretmenine şiddet uygulayan iktidarlar da payidar olmaz.." diye konuştu.
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin  ardından Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Cemil Çicek ve Haşim Kılıç'ın 'Anayasa uzlaşma komisyonu hakkında açıklamaları var. Sizce yeni Anayasa süreci nasıl işler ?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  "Özgürlükçü bir anayasa, demokratik bir anayasa istiyoruz. Sivil bir anayasa istiyoruz. Bunun için samimi olarak masaya oturduk. 60 madde üzerinde 4 partinin anlaşması önemli bir olaydır. Şimdi bunu sonlandırmak istiyorlar. Masaya otururken şunu söyledik, 'göreceksiniz, AKP samimi değil, önce masadan onlar kalkacak' diye. Nitekim de bizim dediğimiz çıktı. Ve masadan önce onlar kalktılar. Başkanlık sistemini geri çeksinler, 60 madde belki olur 80 madde, belki 90 madde olur. 'Hayır' diyorlar. Bu ne demektir, 'biz anayasa değişikliğini engellemek istiyoruz' demektir ' ve biz de bunu kabul etmiyoruz'. Cemil Çiçek öyle bir rol üstlenmemeli. İktidarın rolünü üstlenmemeli. O TBMM Başkanı." YARGIÇLAR KARARLARIYLA KONUŞUR Sorular üzerine Kılıçdaroğlu "Yargıçların sıcak siyasete yönelik söylemleri doğru değildir. Bütün demokrasilerde yargıçlar kararlarıyla konuşurlar " şeklinde konuştu.
  "SİYASAL İKTİDARIN ÖĞRETMENLERE ŞİDDET UYGULAMASINI KABUL ETMİYORUZ"
"Bütün öğretmenlerimizi seviyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimize saygı duyuyoruz. Öğretmenine saygı duymayan toplum olmaz. Öğretmenine şiddet uygulayan iktidarlar da payidar olmaz. Kendi öğretmenine şiddet uygulayan bir siyasal iktidarın başındaki kişinin oturup düşünmesi lazım. Sen çocuklarını okula gönder. Onlara dersi öğretmenler verdi. Onlara saygı duyman gerekirken, öğretmenler hak arıyorlar siz 'Neden hakkınızı arıyorsunuz?' diye copla, biber gazıyla onların üzerine yürüyorsunuz. Türkiye için utanç tablosudur. Gerçekten çok üzüldüm. Bütün öğretmenlerime şunu söylüyorum: Ben size saygı duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partililer size saygı duyuyorlar. Hangi görüşten olursanız olun. Bu ülkenin insanları öğretmenlerine saygı duyuyorlar. Öğretmeni öğretmenin ötesinde toplumun kanaat önderi olarak görüyorlar. Öğretmenin böyle görüldüğü bir toplumda siyasal iktidarın öğretmenlere şiddet uygulamasını kabul etmiyoruz. Ve doğru bulmuyoruz. Demokrasimiz açısından yüz kızartıcı bir tablodur."