KILIÇDAROĞLU: HARAMİLERİN İKTİDARINI YERLE BİR EDECEĞİZ
Çanakkale'nin Çan ve Biga İlçelerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle ilçe içinde tur atarak halkı selamladı. Kendisini bekleyen kalabalık parti grubunun bulunduğu seçim bürosu önünde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz” dedi.
Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç ve Çan Belediye Başkan adayı Turgut Çetin ile caddelerde gezip Menderes Parkı'nda vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ayakkabı kutularını biliyoruz. Onların kutularında para var. Çan'ın kutusunda emek var, saygı var, alın teri var” diye konuştu.
Ardından Biga İlçesi’ne geçerek seçim otobüsünün üzerinden partililere seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İyi misiniz? Kutulardan haber var mı? Hiç meraklanmayın, ne yaparsa yapsınlar ben bunun hesabını halkım adına soracağım. Yürütmenin başkanının yakasına yapışacağım” ifadelerini kullandı.
Kendisini karşılayan kalabalığa, “Buraya bir miting yapmaya gelmedik. Bir çay içecektik. Ama siz korsan düzenleme ile bir miting yapıyorsunuz. Tamamınızı Silivri’ye göndereceğim” diyerek esprili bir şekilde takılan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“İçinde bulunduğumuz koşulları biliyorsunuz. Size neyi anlatayım ben? Yapacağımız bir şey var. Demokratik yollardan ayın 30’unda elimizi vicdanımıza koyup sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz. Mazot ve gübre fiyatlarını biliyorsunuz. Niye bu kadar pahalı? Birileri yürütüyor diye. 'Mazot ve gübre fiyatını indireceğim' dedim. 'Parayı nerden bulacaksın?' dediler. Biz çalmayacağız.”
Partililer Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine ’Hırsız Var’ şeklinde slogan attı. Kılıçdaroğlu ise “Artık ben ona başçalan diyorum” karşılığını verdi. CHP Lideri, Biga, Gümüşçay ve Karabiga belediye başkanlarını halka emanet ettiğini söyleyerek partililerden üçte üç yapma sözü istedi. Daha sonra Biga’da faaliyet gösteren Doğtaş Mobilya Fabrikası’na giden Kılıçdaroğlu, işçilerle kısa süre sohbet ettikten sonra, fabrikanın bahçesinde kendisini bekleyen helikopterle 12.00’de Yalova’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Burak GEZEN- Safiye TARI/BİGA (Çanakkale), ()

BG,ST(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)