CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sağlık sorunları olduğu öğrenilen Ergenekon Davası sanıklarından İnönü Eski Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret etti. Birlikte geldiği Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte yaklaşık 1,5 saat cezaevinde kalan Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bir hekim olarak kendi sorununu bilmesi ayrı bir dram. Sadece kendisi değil, kendisi ile beraber pek çok hükümlünün aynı sorunu, benzer bir sorunu yaşadığını ifade etti. Hazreti Ali'nin çok güzel bir sözü var, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diye. Fatih Hilmioğlu binlerce öğrenci yetiştirdi. Bunlar Anadolu'nun birçok ilinde ilçesinde insanlara şifa dağıtıyorlar. Fatih Hilmioğlu gibi bir insanı hapiste tutmak gerçekten çok acı büyük bir dram. Onun sağlığa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var, tedaviye ihtiyacı var. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Bu insanlı dramına son verin bu dram Türkiye'nin vicdanını kanatıyor. Oğlunu kaybetti hapisteydi. Bu drama insanın dayanması mümkün değil.Benzeri bir dramı yaşayan çok sayıda hükümlü var.Özellikle sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Siyaseti bir tarafa bırakalım. Bir insan hapse girdikten sonra devletin koruması altındadır. Devletin güvenliği altındadır. Orada eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa, bunu hapiste tutmak doğru değildir.Sayın Cumhurbaşkanı'na da sesleniyorum.Yetkiniz var, lütfen yetkinizi kullanın.Eğer kamuda birileri yetkisini kullanmıyorsa onları harekete geçirin. Bu günlük sıcak siyasetin konusu değildir. İşin ucunda bir insanın hayatı var. Öldükten sonra çözüm üretmek hiçbir şekilde kabul edilemez. Ölemeden önce sizin önlem almanız gerekir, çözüm üretmeniz gerekir.Bu insanlık dramına son verelim diyorum.

Kılıçdaroğlu partililerin arasından yürüyerek aracına bindikten sonra beraberindekilerle birlikte Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. MA (ET)