"KÜRECİK'İ KAPATMADAN SÖZLERİNİN ANLAMI YOK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Bergama İlçesi'ni ziyaret etti. Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti.
Burada İsrail'i Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı operasyon, orada can kayıplarının artması bize de derin endişe ve kaygı yaratıyor. Dün ifade ettim Birleşmiş Milletler Güvenilik Konseyi'nin biran önce toplanması ve ateşkesin sağlanması için harekete geçmelidir. Ateşkesi ilan emesi lazım" dedi.
Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı, Filistin konusunda kararlı bir tavır takınmak istiyorlarla Malatya Kürecik'teki radar üssünü kapatmaları önerisini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Bunu yapmıyorsan söylediğin sözlerin hiçbir önemi yoktur. Eğer Filistin'in yanındaysan ve önlem almak istiyorsan atacağın tek adım var. Kürecik Radar Üssü'nü kapatacaksın, faaliyetini durduracaksın. Eş zamanlı olarak oradan alınan bilgiler İsrail'e aktarılıyor. Bunu yaparsan gerçek anlamda Recep Tayyip Erdoğan Filistin'in yanında oymuş olur. Bunun haricinde söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur" diye konuştu.
VATANDAŞLARA DA SESLENDİ
Belediyenin ardından CHP ilçe teşkilatını da ziyaret eden Kılıçdardoğlu, programda olmamasına rağmen otobüsün üzerinden vatandaşlara da seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Adım adım Anadolu'yu geziyorum. Güzel birini, Türkiye için temiz bir cumhurbaşkanı seçmek için. Anadolu toprakları bereketli topraklardır ne ekersen onu biçersin. Barışı ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçersin, huzur ekersen Ekmeleddin İhsanoğlun'u seçersin. Hiçbir ayrımı yok. Diyorlar ki 'Neden CHP'li değil.' Biz zaten CHP'li değil tarafsız 76 milyonun cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Bizim için bilgili olacak, geçmişinde kirlilik olmayacak, tarafsız olacak, istediğimiz bu. Anadolu'yu geziyorum. Gezmeye devam edeceğim. Kendim için değil barış içinde yaşayan Türkiye için, öfkesiz bir Türkiye için geziyorum. Ekmek diyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. Huzur diyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. Türkiye'nin yetiştirdiği ender insanlardan birisi. Bütün dünya biliyor bütün dünya tanıyor. Biz yeni yeni tanıyoruz. Böyle bir insanı bu topraklar yetiştirdiği için de son derece mutluyum, huzurluyum. Tek istediğim sandığa gidip oy kullanacağız. Sandığa gideceğiz ki söz hakkımız olsun. Sandığa gitmeye söz mü?" dedi. Vatandaşlardan sandık sözü alan Kemal Kılıçdaroğlu, ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI