Özgür ALTUNCU - İdris TİFTİKCİ / İstanbul, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eyüp Feshane'de gerçekleştirilen Ordu günlerine katıldı. Stantları gezen Kılıçdaroğlu Beşiktaş Belediyesi standındaki madenci heykeli önünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

DEPREM SIRASINDA UÇAKTAYDI
İstanbul'da hissedilen deprem sırasında uçakta olduğunu ve haberi inince aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Merkez üssünün Ege Denizinin olması bir anlamda sevindirici. Umarım hiç bir yerde can kaybı olmamıştır" dedi.

BAŞBAKANIN USLÜBU
Soma'da hayatını kalbeden işçiler arasında çok sayıda Ordulu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "O üzüntüyü hala üstümüzden atmış değiliz. Arkasından Okmeydanı'nda meydana gelen olaylar. İki insanımızın hayatını kaybetmesi. Polisin uyguladığı şiddet. Başbakanın uslübu toplumda derin endişeler yaratıyor. Oysa siyasilerin görevi topluma umut vermek olmalı. Hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yarılılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

SORUMLU DAVRANMAK GEREKİYOR
"Bütün yurttaşlarımı bir konuda uyarmak istiyorum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Tuzağa düşmesinler. Çok üzülerek söylüyorum ama bunu söylemek zorundayım. Recep Tayyip Erdoğan toplumu bölerek iktidarını sürdürmek istiyor. Toplum bölünmesin, ayrışmasın, kavga etmesin. Provokasyonlar yapılabilir, yapılıyor. İnsanlar ölüyor. Kurşunlar sıkılıyor. Bütün bunlara dikkate alarak hepimizin sorumlu davranması gerekiyor.Erdoğan adeta kendisini ülkeyi bölmeye adamış bir başbakan konumunda. Kullandığı dil, uslüp, ifadeler son derece rahatsız edici. Bundan hepimizin kaçınması gerekiyor" ifadesini kullandı.

ÖLEN İNSANLARI AYIRMAMALIYIZ
Okmeydanı'nda ortaya çıkan silahlı kişilerle ilgili bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu "Provokasyondan söz ettim. Provokatörlerden söz ettim. Bütün yurttaşlarımın dikkatini çektim. Bizim bu konuda çok duyarlı olmamız lazım. Kim olursa olsun elinde silah kabul edilemez. Şiddet kabul edilemez. İnsanlar ölüyor, kabul edilemez. Bu konuda özellikle hükümetin sorumlu davranması lazım. Ölen insanları bizden, sizden diye ayırmaması gerekiyor. Bu ülkenin her insanı değerlidir. İnancı, kimliği ne olursa olsun. Hepimiz bu değerler üzerinde özellikle siyaset yapmamaya dikkat etmeliyiz. 'Ölen öldü'. Evet ölen öldü. Ölenlerimizi anmalıyız. Neden anmalıyız? Geçmişten ders çıkarmak için anmalıyız. Aynı hatalara düşmemek için anmalıyız" dedi.

BÜYÜKERŞEN'İN ADAYLIĞI
Yalova ve Ağrı seçimleriyle ilgili soruya "Yurttaşlarımız karar vereceklerdir" demekle yetinen Kılıçdaroğlu, Yılmaz Büyükerşen'in olası adaylığı durumunda "CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni kaybedebileceği" şeklinde çıkan yorumlara da "Ben de haberi okudum. Doğrusu isterseniz özel bir araştırmamız yok. Cumhurbaşkanlığı farklı bir şey. Halk istedikten sonra bir adayı, efendim o şurayı kazanacak, şurayı kaybedecek bir beklentiyle karar olmak doğru değil" yanıtını verdi.

HER KESİMDEN GÖRÜŞ ALIYORUZ
Adaylık sürecinin devam ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Her kesimden görüş alıyoruz. Nasıl bir Cumhurbaşkanı profili isteniyor, onları öğrenmek istiyoruz. Ondan sonra kendi adayımızı belirleyeceğiz" dedi.
(BB) (FOTOĞRAFLAR)