İSTANBUL, () CHP Genel Başkanı i Kemal Kılıçdaroğlu Çolpan İlhan’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi üzerine bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, “Sağına, soluna, çevresinde nereye bakarsan bak, sanat, sinema, edebiyat ve tiyatro kokan Çolpan İlhan’a rahmet, ailesiyle , edebiyat, tiyatro ve sinema dünyasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle;
“Sağına, soluna, çevresinde nereye bakarsan bak, sanat, sinema, edebiyat ve tiyatro kokan, Sadri Alışık'ın eşi, şair Attilâ İlhan'ın kızkardeşi, Kerem Alışık'ın annesi tiyatro ve sinema dünyamızın usta oyuncusu Çolpan İlhan’ın kaybından büyük üzüntü duydum.
Kandilli Kız Lisesi, İstanbul Belediye Konservatuarı tiyatro bölümü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümü mezunu olan, "Akademi Tiyatrosu" adıyla bir tiyatro grubu kuran, ilk sinema filmi Kamelyalı Kadın'da başrol oynayan ve Küçük Sahne'de Münir Özkul ile "Sevgili Gölge" adlı oyunda rolleri paylaşarak profesyonel oyunculuğa ilk adımını atan Çolpan İlhan her zaman saygıyla sevgiyle anılacak usta bir sinemacı ve tiyatrocudur.

1998 yılının Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilen Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin kurucusu Çolpan İlhan çok yakıştığı hayat arkadaşı Sadri Alışık'ın yanına defnedilecek. "Tersine Dönen Şemsiye", "Yarın Cumartesi", "Baharın Sesi", Aptal Kız" ve "Nalınlar" da aldığı sahnelerle de hatırlanacak olan Çolpan İlhan’a rahmet, ailesi, sanat, sinema ve tiyatro dünyasına da başsağlığı diliyorum”