Enver ALAS-Taner YENER/İSTANBUL, ()- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'daki ikinci durağı Büyükçekmece'de vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, 17 Aralık sürecine dikkat çekerek, "Artık adı, unvanı hırsıza çıkmış biri Türkiye'yi yönetemez. Türkiye bu yükü çekemez, halk bu yükü çekemez, demokrasi bu yükü çekemez, özgürlükler bu yükü çekemez" dedi.



Silivri mitinginden sonra Büyükçekmece'ye geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu partililer ve vatandaşlar alkışlarla karşıladı. CHP lideri, kendisine sunulan bir buket çiçeği eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na verdi. Kılıçdaroğlu ve eşi, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve Büyükçekmece adayı Hasan Akgün ile birlikte mitinge katılanları el ele selamladı.

"İSTANBUL'A TALİBİZ"



Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada, son dönemdeki yolsuzluk iddialarına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Hepimiz bir gerçeği biliyoruz artık. Bütün vatandaşlarımıza söylüyorum, artık Türkiye'nin gerçeğini hep beraber görmek zorundayız. Türkiye'nin bir iktidar tarafından nasıl soyulduğunu hep beraber görmek zorundayız. Bunu bütün Türkiye'ye anlatmak zorundayız. Bu bizim kendi çocuklarımıza karşı yükümlülüğümüzdür" diye konuştu.



İstanbul'a 5 yılda 150 milyar lira harcandığını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi sorun çözüldü? Ulaşım mı çözüldü? Başka sorunlar mı çözüldü? O zaman İstanbul'a talibiz. İstanbul'a adam gibi hizmet etmek istiyoruz. Hiçkimse unutmasın, bu memlekete metroyu getiren parti CHP'dir. Tercihli yolları getiren parti CHP'dir, tanzim satış mağazalarını getiren, Halk Ekmek'i getiren parti CHP'dir. Biz de metro yapıyoruz, AKP'nin belediye başkanları da yapıyor. İzmir'de 1 kilometre metroyu 60 milyon dolara yapıyoruz. Ankara'da 100 milyon dolara, İstanbul'da 150 milyon dolara yapıyorlar. Araraki farka bakın" dedi.

"TÜRKİYE BU YÜKÜ ÇEKEMEZ"



Kılıçdaroğlu, vatandaşların "Her yeri rüşvet, her yer yolsuzluk" sloganı atlası üzerine, 17 Aralık sürecine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Her yerin rüşvet, her yerin yolsuzluk olduğunu ben de biliyorum. Herkes biliyoru. Bakın bir arkadaşımız 'Hırsız var' diyor. Recep'in eli her an cebinizde olabilir. Üç kez iktidar oldular. Halk dedi ki, "Madem bunlar yolsuzlukla, yoksullukla mücadele edecekler, yasaklarla mücadele edecekler, oyumuzu verelim." Meğer ustalığı hırsızlıkmış. Ne bilelim ustalığın hırsızlık olduğunu? Türkiye bu yükü çekemez, halk bu yükü çekemez, demokrasi bu yükü çekemez, özgürlükler bu yükü çekemez. Türkiye'yi şaibeli bir kişi yönetemez. Artık koltuktan çekilmesi lazım. Çekilmezse, halkımıza söylüyorum, kul hakkı yiyenleri uzaklaştırmak için sandığa gideceğiz ve haramileri alaşağı edeceğiz" diye konuştu.

"ARTIK ADI, UNVANI HIRSIZA ÇIKMIŞ BİRİ TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEZ"



Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de "Hırsız var" diye pankart açan bir gencin Başbakan'ın korumaları tarafından engellendiğini belirterek, "Başbakan'ın korumaları ağzını kapatmışlar, bir güzel dayak atmışlar. Şimdi merak ediyorum, niçin hırsız lafından alınıyor? Artık adı, unvanı hırsıza çıkmış biri Türkiye'yi yönetemez. Silkeleyeceğim ama dikkat edin başınıza taş düşebilir" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'LİLERE SESLENDİ



Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi oy verenlere de seslenerek, "Artık Türkiye bütün bu gerçeği gördü. Bütün dünya gördü. Ben AKP'lilere oy veren saygıdeğer vatandaşlarıma sesleniyorum: Siz iyi niyetle oy verdiniz. O oylar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama sizi kandırdılar, sizin paranızı alıp soydular. Sizi soyanlara oy vermesin. Bu başçalanın bir hastalığı daha var. Nerede boş bir arazi görse alıp ev yapıyor. Çatalca'yı biliyor" dedi.



CHP lideri, hiçkimseyi ötekileştirmeyeceklerini ifade ederek, "Birleşeceğiz, ayrılmayacağız. Beraber olacağız, birlik olacağız. Hiçkimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Daha düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılıyordu. Hâlâ yapılıyor. Neymiş, Kabataş'ta başörtülü bir yurttaşımıza 50 kişi saldırmış. Bütün kadın yurttaşlarımıza sesleniyorum, hepinizin benim başımın üzerinde yeri var. Ve bir çağrı yapıyorum; gelin güzel Türkiye'de barış içinde, özgürlük içinde yaşayalım" diye konuştu.

"SARIGÜL İSTANBUL AŞIĞI"



Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde Mustafa Sarıgül'ü yanına davet etti. İkili, birlikte el ele vatandaşları selamladı. CHP lideri, "İstanbul'un sorunlarını çözmek mi istiyorsunuz, Sarıgül... Şimdi O'nun bir hedefi var. 'İstanbul'a gelen turist sayısını Paris'e göre daha artıracağım' diyor. İstanbul'un her sorununu çözecek. göreceksiniz. Her sorununu biliyor. Önümüzdeki günlerde televizyonlarda göreceksiniz. İstanbul aşığıdır. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum: Sizi asla onunla aynı görmüyorum, sizin yeriniz ayrı. Asla halkın paralarını alıp istifleyen biriyle sizi bir tutamam. Bir umudum var, bir beklentim var: Bu ülkede barışı sağlamak. Hiçkimse işsiz kalmasın, herkes alınteriyle kazandığı ekmeği akşam evine götürebilsin. Bir ahdım var, bir beklentim var; adalet olsun. Bir idealim var, destek verin, halkın iktidarını kurmak... Çalışa çalışa kazanacağız, alınteri dökeceğiz. Asla ve asla harama ortak olmayacağız. Birinci kademe ayın 30'u... Yerelde iktidar olacağız, genelde iktidar olacağız. Nâzım'ın dediğini unutmayın, 'Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine' yaşayacağımız bir Türkiye'yi yaratacağız" diye konuştu.



Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, yeniden Sarıgül ve Hasan Akgün ile el ele vatandaşları selamladı.

EA (ET) (FOTOĞRAFLI)