Taner YENER / İstanbul, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki üçüncü durağı Beylikdüzü'nde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, 'Size bir hikaye anlatacağım diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Devleti yöneten bir kişinin hikayesi bu. Çocuklarına sağladığı imkanlar, evlerinde para paketleri... Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye bunu kaldıramaz, namuslu hiçbir kimse bunu kaldıramaz. Bu ağır bir yüktür ve bu yükün Türkiye'nin omuzlarından kalkması lazım. Onun için de başçalan dediğimiz o kişinin o makamdan ayrılması lazım. Sen eğer namuslu olduğuna inanıyorsan, senin üstüne iftira atıldığına inanıyorsan, başvuracağın bir yer vardır, o da bağımsız mahkemelerdir. Gider mahkemeye başvurursun, aklanır gelirsin. Ama sen mahkemeye başvurmuyorsun. Geceyarısı olmuş, adam hırsızı yakalamış, hırsıza diyor ki; 'Gel karakola gidelim.' Hırsız diyor ki, 'Hayır karakola değil, sandığa gidelim'. Böyle bir şey olur mu?" şeklinde konuştu.

"SENİN SIRTINDAN 630 MİLYON DOLARI ALIP..."

"Adamın hikayesi burada bitmiyor" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın doğal haber almasını engellemek için havuz medyası oluşturdu. Belli gazete ve televizyonları kendi adamlarına pazarlamak için. Parayı bile başkalarından alıyor. Kimden alıyor? Önce devletin ihalesini veriyor, ihale verdiği kişilerden para alıyor. En azından aldığı para 100 milyon dolar. Oluşturdukları havuz 630 milyon dolar. Bütün emekçilere sesleniyorum, hanımlara sesleniyorum, memurlara sesleniyorum, işçilere sesleniyorum, çiftçilere sesleniyorum: Senin sırtından 630 milyon doları alıp, senin haber alma hakkını kısıtlamak için özel televizyon ve gazete oluşturuyorlar. Buna izin verecek misiniz? O zaman üstümüze düşen bir şey var, 30 Mart'ta sandığa gideceğiz. Hep beraber, haramilerin saltanatını yıkmak için mücadele edeceğiz. Gerçekten merak ediyorum, bir insanda nasıl yüz olur, bütün bunların üzerine hâlâ caddeye çıkıyorsun, sokağa çıkıyorsun. İnsanda biraz utanma olur. Nasıl böyle bir şey yapabiliyorsun?" diye konuştu.

"EN MÜTEVAZI OLANI"

"Geliyorum bir hükümetin hikayesine" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu bir adamın hikayesiydi. Kısmen anlattım size. Bir de hükümetin hikayesine geleyim, 4 bakan... Bu 4 bakandan birisi 50 milyon dolar rüşvet alıyor, 58 seferde. Birisi 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet alıyor. En mütevazı olanı, Egemen Bağış. O da 3 seferde 1,5 milyon dolar rüşvet alıyor. Çünkü onun rüşveti çikolata kutusunda gidiyor. Gülüyoruz ama, güzel bir sözümüz var, 'Güleriz ağlanacak halimize' diye. Ülkeyi yönetiyor bu adamlar. Bu ülkenin insanlarının verdiği oylarla yönetiyorlar" şeklinde konuştu.



"SOYA SOYA KAZANACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hırsızlıkla mücadele edecekti bunlar, soygunlarla mücadele edeceklerdi bunlar. Yolsuzluklarla mücadele edecekti bunlar. Ne güzel slogan, 'çalışa çalışa kazanacağız'. Onların sloganı ne? 'Soya soya kazanacağız'. Arada fark var" dedi.

CHP lideri, "Biz alınteriyle çalışacağız, kimsenin hakkına göz dikmeyeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz ve kazanacağız. Onlar halkı soyarak kazandıklarını sanıyorlar. Yurttaşlarımın tümüne bir sözüm var, özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma bir sözüm var; 'harama ortak olmayın'. Biz yemiyoruz, 'alınteri diyoruz', 'helal ekmek' diyoruz, 'herkes alınteri ile kazandığı parayı akşam evine huzur içinde götürsün' diyoruz, 'atanamayan öğretmen kalmayacak, öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağız', 'eğer bir kişi işsizse, onun çocuğu iş buluncaya kadar benim çocuğum işbaşı yapmayacak' diyoruz. Ben herkesin hayaline turap olacağım. Bunun sözünü veriyorum size" diye konuştu.

"HIRSIZ OLMAYAN BİRİSİ ÖYLE BİR AFİŞTEN GOCUNUR MU?"

Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluklardan arındıracağız bu ülkeyi, yoksulluktan arındıracağız bu ülkeyi, yasaklardan arındıracağız bu ülkeyi... İnsanlar İstanbul'un caddelerinde özgürce gezsinler diye. Hırsızlardan zaten arındıracağım. Manisa'da bir kadın ayakkabı kutusunu gösterdi diye karakola götürdüler. Neden? Başbakan'a hakaret. Ayakkabı kutusu, Başbakan... 'Arada ne ilgi var?' diyorsun. Manisa'da bir kız öğrencinin çantasında bir afiş. Üzerinde 'hırsız var' yazıyor. Şimdi ben merak ediyorum, hırsız olmayan birisi öyle bir afişten gocunur mu? Hırsız varsa, gider yakalarsın. Gider yargıya mahkum olur, cezasını çeker. Senin görevin de zaten. Sana bu millet niye oy verdi? Hırsızlık olmasın diye oy verdi. Şimdi sen yaparsan, bu millet de sana o lakabı takar. Kimse kusura bakmasın" dedi.

İNTERNETE DÜŞEN SES KAYDI

"Bugün bir ses kaydı daha düştü" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir işadamının bir mahkemede davası görülüyor. Bu kişi telefon açıyor dönemin Adalet Bakanı'na, o da şimdi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 'Dava görüşülüyor' diyor, bu işadamın mahkum edilmesi gerektiğini söylüyor. Düşünün; bir ülkenin Başbakanı, bir işadamının mahkum olması için Adalet Bakanı'na talimat veriyor. Hırsızlıktan daha ağır bir suçtur. Çünkü hırsızlık; yakalarsınız adalete götürüsünüz. Ama adaleti katlederseniz, adaleti arka bahçenize dönüştürürseniz, tuzu kokutmuş olursunuz. Memlekette tuz kokmuştur artık arkadaşlar. Onun sesinden bunu dinliyoruz. Hukuku katleden, adaleti katleden, hukukun üstünlüğünü katleden bir adamdan başbakan olmaz. Yalan söyleyen adamdan başbakan olmaz. Hırsızlık yapan adamdan başbakan olmaz" şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)