“RECEP’İN İŞİ BİTTİ”
Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akhisar'dan sonra Balıkesir'de coşkulu bir kalabalığa seslenirken, yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Recep'in işi bitti, Başçalan gidiyor" dedi.
Kuvay-i Milliye Meydanı’nı dolduran yaklaşık 30 bin kişilik kalabalıktan, 'Hırsız Tayyip' sesleri yükselmesi üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hırsızlık babadan oğula geçer derler, bunların sülalesine geçmiş” dedi. Balıkesir'in, Balıkesirlilerin, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşların vicdanına seslendiğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "30 Mart'ta ya haramdan ya helalden yana oy kullanacaksınız. Madem helalden yana oy kullanacağız. Recep'in işi bitti. Başçalan gidiyor. Halkın iradesiyle göndereceğiz onu, demokrasi yoluyla göndereceğiz onu. Düne kadar mağduriyet edebiyatı yapıyordu. Yahu kardeşim malı götürdün yine mağdursun. Paraları istifledin yine mağdursun."
Vatandaşları provakasyonlara gelmemeleri için uyaran Kılıçdaroğlu, "Provakasyona gelmeyeceğiz, bölünmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz. Yani hırsızın dediğini yapmayacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın seçimlerden sonra bir yerlere kaçmayı düşündüğünü iddia eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben ona bir yer buldum; O Ömer El Beşir'in yanına gitsin. Ömer El Beşir uluslararası mahkemede yargılanıp mahkum olan birisidir. Ömer El Beşir'i Türkiye'ye davet etti. Altına kırmızı halılar serdi ve tekrar Sudan'a gönderdi. Yolsuzlukta Ömer El Beşir'in eline de, Recep Tayyip Erdoğan'ın da eline kimse su dökemez. Bu işleri çok iyi bilir, uzmanıdır bu işlerin, ustasıdır bu işlerin. Malı götürür, döner bir de 'mağdur oldum' der. Bırak da biraz halk mağdur olsun, cebinde para olsun. Ama sözüm söz. Onu Ömer El Beşir'in kucağından alacağım, Türkiye'ye getireceğim ve hesabını soracağım" diye konuştu.
CHP'nin iktidarında yardımların kesileceği şeklindeki iddialara da değinen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını, "Yardımlar kesilmeyecek, aksine iki katına çıkacak" diye tamamladı.
Balıkesir Büyükşehir belediyesini de kazanacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkan adayı Sami Sözat ve ilçe başkan adayları ile halkı selamlayıp, karanfiller attı. Kılıçdaroğlu Balıkesir'den özel uçakla İstanbul'a geçti.

Hilmi DUYAR-Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, () 

HD,CY (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)