CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün 12 kişilik bir milletvekili heyeti ile beraber Amerika’ya gitti.
THY’nin TK-007 sefer sayılı İstanbul- Washington seferiyle saat 13.30’da ABD’ye hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda  basın toplantısı düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti ile ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu MGK kararı için Başbakan Erdoğan’ın bir açıklama yapması gerektiğini belirtirken ve ABD’de Fetullah Gülen ile görüşmeyeceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklanan 2004 yılında alınan MGK kararı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Ortaya çıkan belge AKP’nin bittiğini onaylayan bir belge. 2004’te Milli Güvenlik Kurulu bir karar alıyor. Oturup oy birliği ile kararları imzalıyorlar. Olay kamu oyuna yansıdıktan sonra ilk tepkiler AKP çevrelerinden geldi. O günün şartları zordu mecburen imzaladık. İmzaladık ama gereğini yapmadık diyorlar. Herhalde birisi de yarın çıkıp imzaladım ama neyi imzaladığımı bilmiyorum da diyebilir. İşin gerçeği şu; Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye hangi gerekçeyle imza attı. Okuyarak mı imza attı, okumadan mı imza attı. İkinci önemli konu şu;Sayın Erdoğan bizim genel başkan yardımcımızın sorularına bile yanıt verirken bu kadar önemli konuda konuşmaması suçluluğunun kanıtıdır. Kendini suçlu görüyor. Çünkü toplum AKP hükümetinin ikili oynadığı gördü. Bu bağlamda Ergenekon ve Balyoz davaları çökmüştür. Orada yargılananlar bugün hapiste olanlar o belgelere dayanarak hapisteyseler , o zaman bu belgeye dayanarak başta Erdoğan olmak üzere hepsinin içerde olması lazım. Aynı mantık”
İHANET KÜLTÜRÜNDEN GELİYORLAR
Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ihanet kültüründen geldiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:“Bir başka önemli nokta ise, bu güne kadar kardeşim dediği iyi ilişkiler kurduğu pek çok kişiye ihanet etti. İhanet kültüründen geliyor. Kaddafi’ye ihanet etti, arkadan bıçakladı. Esad’a kardeşim diyordu, ihanet etti, şimdi silah gönderiyor. Orada insanlar birbirini öldürsün diye. Erbakan’a ihanet etti, Erbakan’ı acımasızca eleştirdiler. Neden o kararlara imza attın dediler. Ter döken fotoğrafları gösterildi, yiğitlik edebiyatı yapıldı. Biz asla izin vermeyeceğiz dendi. Bir baktık ki bunlar Ernbakan’dan daha kötülermiş. Erbakan hiç olmazsa doğruyu söylerdi. İnandığı şeyleri söylerdi. İhanet kültüründen gelenler önce kendi insanlarını, sonra da kendi ülkelerine ihanet ederler. Bu kültür çok ağır bir kültürdür. Bizim hazmedeceğimiz bir kültür değildir. Bugün gazetelerden öğrendik ki MGK kararlarının gereği yapılmış. Düne kadar yalanlamaları Sayın Arnınç yapardı. Ters köşeye yattıktan sonra bu konulara artık girmiyor. Asıl merakım Recep Tayyip Erdoğan bu konularda ne söyleyecek Niye dik durmadın arkadaş. Niye bu imzayı attın arkadaş. Efelenerek yürüyordu. Küçük dağları ben yarattım diyordu. Tek başına iktidardın. Hangi gerekçeyle bunun altına imza attın. Birbirimiz kandırmayalım. İki yüzlü bir siyasetle karşıkarşıyayız. Yalancıdan Başbakan olmaz Ortaya çıkan tablo budur.” AVRUPA’YA NE İÇİN GİTTİYSEK ABD’YE DE ONUN İÇİN GİDİYORUZ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ABD seyehatinin bugün yaptığı tüm gelirden bir farkı olmadığnı belirterek şunları söyledi:
“ CHP’nin Genel Başkanı olarak ABD’ye ilk ziyaretimi yapacağım. Washington’a Amerikan Kongresinin ve 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine gitmekteyim. Bununla birlikte Başkan Obama’nın Ofisi, Dışişleri ve Pentagon’da da heyetimizin temasları olacaktır. Ana muhalefet partisi olarak yapacağımız bu ziyaret sırasında herhangi bir konuda bir müzakere yapılması veya belli bir sonuca ulaşılması sözkonusu değildir. Ziyaretimizin amacı CHP’nin görüşlerini, düşüncelerini ilke ve değerlerini Amerikalı muhataplarımızla paylaşmaktır. Temel mesajımız tam demokrası Temel Özgürlük, Barış, Refah ve İstikrar olacaktır. Diğer bir deyişle Türkiye’nin sadece bir iktidar partisinden ibsaret olmadığını ve iktidara talip olan CHP’nin Türkiye’yi, çevresini ve dünyayı ilgilendiren bütün konularda gelişmiş değerlendirmeleri veplanları olduğunu anlatmaktır.l Tıpkı Paris, Londra, Brüksel, Bağdat ve Mısırda yaptığımız gibi.
Temaslarımızın ağırlığını kongre üyeleriyle yapacağımız görüşmeler oluşturacaktır.
Ayrıca üç ayrı düşünce kuruluşu ve John Hopkins Üniversitesi’nda konuşmalarım olacaktır. Türk ve Amerikan iş çevreleriyle Amerika’daki Türk toplumuyla ve Amerikadaki bilim insanlarıyla ayrıca bir araya geleceğiz. Amerikan siyasetinde ve toplumda önemli bir yer tutan Yahudi kuruluşlarıyla da toplantımız olacaktır. Bu süreçte Wall Street Jurnal ve Washington Post Gazetelerinin yönetimleriyle de bir araya geleceğiz. Ziyaretimizin son gününde ulusal basın kulübü binasında bir basın toplantısı düzenleyeceğim.
Sonuç olarak ziyaretimizin amacı önemli bir müttefikimiz olan ABD’de CHP’nin hedef vizyonunu anlatarak karşılıklı saygı birbirimiz tanımamız sağlamaktır. CHP olarak ABD ile karşılıklı saygı, ortak cıkarlara dayalı sürdürülebilir sağlam ve sağlıklı bir ilişki istediğilmizi kendilerine anlatacağız.Bugüne kadar gerek Avrupa’ya , gerek komşu ülkelere hangi amaçla gittiysek Amerika’ya da aynı amaçla gidiyoruz. Türkiye için, halkımız için gidiyoruz.” KAMER GENÇ’DE HEYETTE
Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu döneminde CHP Washington'da resmi ofisini oluşturarak, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Umut Oran gibi üyelerini sık sık Amerika'ya gönderdi. Son aylarda da Kılıçdaroğlu'nun ABD Kongresi'nden davetler aldığı öğrenildi.
Kemal Kıçdaroğlu ile birlikte ABD’ye giden heyette aralarında son günlerde Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan ile Japon Büyükelçiliğinde yaşadığı krizle ilgili olarak adı gündemde olan Kamer Genç’ın de bulunduğu milletvekilleri şunlar:
“ Şafak Pavey, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Altay, Ayşe Eser Danışoğlu, Osman Taney Korutürk, Aytun Çıray, Aydın Ağan Ayaydın, Kamer Genç ve Aykan Erdemir “ Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gezisini tamamladıktan sonra 4 Aralık Çarşamba günü 23.30’da Washington’dan ayrılacak ve 5 Aralık Perşembe günü İstanbul'a dönecek FK-İY ( FOTOĞRAF)