SAMSUN’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kendilerinden önceki hükümetlerin yaptıkları Atatürk Olimpiyat Stadı’nın borcunu hala ödediklerini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakını Suat Kılıç çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere bugün Samsun’a geldi. Bakan Kılıç, ilk olarak Terme İlçesi’ndeki Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Tören alanına gelen Bakan Kılıç, kendisini bekleyen sporculara "Üşüdünüz mü?" diye sordu. Sporcular da "Yok" diye cevap verdi. Bakan Kılıç törende yaptığı konuşmada ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Temel atma butonuna basmak için bir kız ve bir erkek sporcuyu yanına çağıran Bakan Kılıç, daha sonra sporcularla birlikte butona basarak Gençlik Merkezi’nin temeline harç döktü. Bakan Kılıç’la birlikte butona basan Terme Ticarete Meslek Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Seda Candan, ilçedeki tek kapalı spor salonunun okullarında bulunduğunu ancak zeminin çok eski ve yıpranmış olduğunu belirterek yardım istedi.
Bunun üzerine Bakan Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’dan konunun incelenmesini istedi. Buradaki programının ardından Terme İlçesi Kozluk Beldesi’ne giden Kılıç, ilçede doğalgaz çevrim santrali yatırımında bulunan OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş. tarafından yapılacak 16 derslikli ve 480 öğrenci kapasiteli Anadolu Öğretmen Lisesi’nin temel atma programına katıldı. Bakan Suat Kılıç, açılış konuşmalarının sonrasında eline mala alıp tören alanında bulunan duvara tuğla bıraktı.
"1 YILDA 25 STADYUM YAPIYORUZ"
Bakan Kılıç daha sonra Kütahya Seramik tarafından yapılan bölgenin en büyük showroom mağazasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kılıç, kendisini dinleyen vatandaşlardan, inşaatı devam eden 19 Mayıs Stadyumu’nu gördükçe gurur duymalarını istedi. Kılıç, "33 bin kişilik yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu inşaatı devam ediyor. Bizden önceki 10 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri 10 yılda bir tane stadyum yaptı. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı. O stadyumu hazine garantili borç ve yurt dışından temin edilen kredi ile yaptı, bizden evvelki hükümetler. Üstelik borcu da ödemeden gittiler. Ben İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanı olarak kendi bütçemizden 12’nci senesinde hala İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın borçlarını ödemeye devam ediyorum. 10 senede bir stat o da borçla ve hala bitmeyen bir borçla. Şimdi bir yılda tam 25 tane stadyum yapıyoruz. Sivas Stadı, Samsun’dan daha ileride. Zannetmeyin ki bakanımızın memleketi Samsun, sadece Samsun’da yapılıyor, değil. Bu inşaatlar, bu yatırımlar Türkiye’nin dört bir tarafında gümbür gümbür devam ediyor" dedi. Daha sonra mağazanın açılış kurdelesi kesildi. Mağazayı gezen Bakan Kılıç, ardından tören alanından ayrıldı.