'YURTLARDA İNTERNET YAVAŞLIYORSA ERKEKLER YÜZÜNDEN'
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Tören alanına gelen Bakan Kılıç’ı öğrenciler kırmızı karanfiller atarak karşıladı. Bakan Kılıç, buradaki törende Samsun’da yapılan yatırımları anlattı. Bir öğrenci kendisine Türk bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim hediye etti. Bakan Kılıç daha sonra öğrencilerle birlikte okul inşaatının temelini attı. Ardından 19 Mayıs İlçesi’ne giderek burada bakanlığı tarafından yapılan 400 yataklı öğrenci yurdu temel atma törenine katılan Bakan Kılıç, alana gittiği güzergahta bir grup gencin yol kenarında kendisini beklediğini görünce konvoyu durdurdu. Kılıç, kendisine çiçek veren gençlerle birlikte fotoğraf çektirdi.
Daha sonra tören alanına geçen Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin 11 yıl önce IMF ve Dünya Bankası'ndan borç almadan memur maaşlarını bile ödeyemeyen bir ülke durumunda olduğunu belirterek, "Bugün bu ülke 25 tane stadyum, 197 tane spor salonu, 183 tane öğrenci yurdu, 48 tane kapalı yüzme havuzu, 2 tane atletizm pisti, 15 tane sporcu fabrikası, 267 tane aydınlatmalı sosyal donatıları olan tribünleriyle birlikte sentetik çim yüzeyli futbol sahasını aynı anda yapabilen bir ülke haline geldi. Ne mutlu bize. Nereden, nereye geldi bizim ülkemiz bu kadar kısa zamanda" dedi.
Öğrenci yurtlarında 13 GB'la Türkiye’nin en geniş ücretsiz internet hizmetini verdiklerini söyleyen Bakan Kılıç, "Eğer zaman zaman hız azalıyorsa erkekler yüzünden. Devamlı film indiriyorlar, takipteyiz. Kapasite sınırı getirebiliriz ücretsiz internete. 310 bin kişilik büyük bir aileyiz. Biz elyaf yorgan alırken 10 bin tane alıyoruz. Battaniye devrini bitirdik. Biz odalara buzdolabı gönderirken 5 bin tane 10 bin tane değil, tam 52 bin tane buzdolabı aldık" diye konuştu.