KILIÇ Holding’e ait Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Meşelik Köyü sınırları içerisinde yer alan Güvercinlik Koyu'na, Çomça Mevkisi’ndeki yavru balık üretim tesislerinin önüne gemi yanaşma iskelesi yapılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Kılıç Holding Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Bozan, ilgili makamlardan gerekli izinlerin alınarak yapımına başlanan iskelenin tamamen kendilerine ait olacağını söyledi. 2004 yılında aldıkları yavru balık üretme tesisi önüne yapılacak iskelenin doğaya herhangi bir zararı olmayacağını savunan Bozan, "Sektörümüzün bu bölgede iskele sorunu var. 4 yıl önce yanaşma yeri için projelerimizi hazırlayarak gerekli makamlara başvuruda bulunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nce projelerimiz onaylandı. Daha sonra ruhsat alabilmek için uğraştık. Geçtiğimiz hafta içerisinde ruhsatımızı da aldık ve çalışmalara başladık” dedi.
Bozan, yaklaşık bin metrekare olacak iskelenin kıyıyı belirli bir mesafe doldurduktan sonra çakma iskele şeklinde yapılacağını da belirtti. Bozan, iskelenin tamamlanmasının ardından diğer balıkçılarla birlikte yıllardır kullandıkları Pina Yarımadası’ndaki iskeleyle bir bağlantılarının kalmayacağını da kaydetti.