KKTC'de yoldan çıkan bir araç, başka 2 aracı biçti. Aracın uçarak tavanını parçaladığı otomobilde bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi akademisyenleri Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın ve İmge Kozok kaza yerinde yaşamlarını yitirdi, Dilek Yılmaz ise ağır yaralandı. Korkunç kazada, Çiğdem Altınfincan, Naci Kanatlı, Süheyla Kanatlı ve Fethiye Kanatlı da yaralandı.
Kaza, dün akşam, Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda Türkeli kavşağı yakınlarında meydana geldi. Çiğdem Altınfincan'ın yönetimindeki LF 707 plakalı salon araç, Türkeli kavşağını 400 metre kadar geçtikten sonra kontrolden çıkarak, refüje girdi. Araç, çarpmanın etkisiyle yükselerek önce Güzelyurt'tan Lefkoşa'ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir'in yönetimindeki JU 802 plakalı otomobilin tavanını uçurdu; ardından da yine aynı yöndeki Naci Kanatlı'nın kullandığı FZ 284 plakalı aracın soluna çarptı.
Kazada JU 802 plakalı aracın sürücüsü Ayşe Hadımcı Candemir ile aynı araçta bulunan Figen Arkın ve İmge Kozok olay yerinde yaşamlarını yitirirken, Dilek Yılmaz ağır yaralandı.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz'ın durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı belirtildi.
Feci kazada çarpmanın etkisiyle LF 707 plakalı araçta sıkışan ve sağ kolunda kırıklar oluşan sürücü Çiğdem Altınfincan, sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Öte yandan FZ 284 plakalı aracın sürücüsü Naci Kanatlı ile aynı araçta bulunan Süheyla Kanatlı ve Fethiye Kanatlı da yaralandı. Süheyla Kanatlı'nın YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı; öteki yaralıların ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü bildirildi.