Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA’da konuşan Medine Kıbletyn Mescidi İmamı Mahmut Halil Kari, Türkiye’nin Suriye’den kaçanlara ilk kapısını açan ülke olduğunu söyledi. Türkiye tarafından Suriye uçağının düşürülmesini değerlendiren Kari, "Türkiye'nin Müslüman ülkeye veya Müslüman'a zarar vereceğine inanmıyorum. Türkiye'nin, Müslüman ülkeye müdahalede bulunacağına inanmıyorum" dedi.
Bursa’da 60 sivil toplum kuruluşu ve Bursa Müftülüğü’nün desteği ile kurulan 'Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği’nin tanıtımı Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dernek Başkanı Avukat Veysel Aşkın, Bursa’da yaklaşık 16 bin Suriyeli muhacir bulunduğunu ve  çoğunun barınma, iş, yiyecek ve eğitim konusunda sıkıntı çektiğini söyledi. Aşkın, özellikle son dönemde gelen Suriyeli muhacirlerin sorunlarını çözemediğini belirterek, yardımları daha hızlı ulaştırmak için tek çatı altında toplandıklarını söyledi.
"SURİYELİ MÜSLÜMANLAR'A İLK ELİ TÜRKİYE UZATTI"
Tanıtım gecesine katılan Medine Kıbletyn Mescidi imamı Mahmut Halil Kari, ayet ve hadislere istinaden Müslümanlar ve müminlerin kardeş olduğunu söyledi. Türkiye’nin Suriyeliler'e elini ilk uzatan ülke olduğunu belirten Kari, "Dünya bunu inkar edemez. Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizin başına gelen de bir imtihandır. Türkiye onlara yardım için kapı, çadırlarını açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Suriyelilere destek olan derneklere teşekkür ediyorum" dedi.
"OSMANLI RUHUNU' GÖRÜYORUM"
Türkiye -Suriye sınırındaki gelişmeleri değerlendiren Kari, "Türkiye’nin bir Müslüman ülke veya Müslüman’a zarar vereceğine inanmıyorum. Ben bir din adamıyım. Siyasetle ilgilenmiyorum. Türkiye’nin Müslüman bir ülkeye müdahalede bulunacağına da inanmıyorum. Ben burada Osmanlı ruhunu, misafirperverliğini görüyorum. Allah hepinizden razı olsun. Müslümanların da yardımcısı olsun" diye konuştu.

SÇ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)