BURSA’nın Kestel İlçesi'nde  Serme Mahallesi'ndeki toplam 65 dönümlük meyve bahçeleri, yağmur kollektörlerinin bağlanmaması nedeniyle sular altında kaldı. Üreticiler, yağmur suyu ile birlikte bahçelerine kimyasal atıkların da geldiğini bildirerek, duruma tepki gösterdi.
Kestel İlçesi Serme Mahallesi'ndeki Ellikirelik mevkiinde 25 dönüm ve Gülbucağı mevkiinde ise 40 dönümlük armut bahçeleri ile meyve fidanlığı sular altında kaldı. Su baskını, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) yağmur suyu şebekesinden suyun pompalarla çekilerek dereye aktarılması ile sular çekildi.
Serme Mahallesi Muhtarı Ramazan Kaya, su baskını yüzünden bahçelerin büyük zarar gördüğünü belirterek, "Bir taraftan BUSKİ diğer taraftan Yeşil Çevre Arıtma tesisi yetkilileri ile sorunun çözülmesi için çaba gösterdim. Ama beni bir oraya bir buraya gönderdiler. İlçe Tarım müdürlüğü yetkilileri su basan arazilerin hasar tespitini yaparak tutanak tuttular. BUSKİ bağlantısı halledilmezse yağışlarda bahçeler yine sular altında kalacaktır. Yeşil Arıtma Tesisi yetkilileri ise 'Toplantımıza gelin durumu burada siz aktarın' demektedir. Bu nasıl bir anlayış anlayamadım sorun çözmeye değil daha karmaşık hale getirmeye çalışıyorlar" dedi.
YEŞİL ÇEVRE’DEN AÇIKLAMA
S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi su baskınlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şiddetli sağanak yağışların, Barakfakih dağ eteği mevkiinde bulunan bölgede oluşan yağmur sularını tahliye edecek, ayrıştırılmış yağmur suyu kollektör hatları ile ilgili çalışmanın tamamlanmaması nedeniyle, lokal bir bölgede, kısa zamanlı taşmalar meydana geldiği belirtildi.  Söz konusu taşmaların küçük çaplı olduğu ve genellikle bahçe aralarındaki drenaj kanallarına ulaştığı ifade edilerek, şöyle denildi:
"Yağmur sularının kanalizasyon hatlarına girerek Yeşil Çevre arıtma tesisine ulaşması Yeşil Çevre’nin tasvip ettiği bir husus değildir. Yoğun yağmur sularının arıtma tesisine gelmesi biyolojik arıtma yapan tesisimizin, azot, karbon, fosfor gibi besin maddelerinin konsantrasyonlarının azalarak, tesisin arıtma veriminin azalmasına sebebiyet vermektedir. Bölgedeki kanalizasyon hatlarına yağmur sularının gelmemesi için yerel yönetimler ile su kanalizasyon idaresi nezdinde gerekli temaslar ve koordinasyon görüşmeleri yapılmış 23 Haziran 2014 günü belirli bölgelerde ilgili kurumlar tarafından çalışmalara başlanılmıştır. Yağmur suları ile kanalizasyon hatlarının hiç yapılmadığı Barakfakih Sanayi Bölgesi içinde alt yapı sorumluluğunu taşıyan BUSKİ, Barakfakih Sanayi Bölgesi için ihaleyi gerçekleştirmiş, ihale sözleşmesi imzalanmıştır."

FOTOĞRAFLI