BURSA'da, kentin doğusu ile batısını buluşturacak olan Bursaray Kestel hattında enerji verilmeye başlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Arabayağı istasyonundan itibaren ilk 4 istasyonda yapılacak enerji testlerinin ardından Mart ayı içerisinde yolculu test sürüşlerine başlanacağını söyledi.
Bursa'nın 9 kilometrelik Bursaray Görükle ve Emek hatlarının ardından konforlu ulaşımın kentin doğu yakası ile buluşturulması amacıyla hayata geçirilen 7 duraklı 8 kilometrelik Kestel hattında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Arabayatağı istasyonundan itibaren 8 bin100 metrelik geliş gidiş hattın ilk 4 istasyonunu oluşturan 5 bin 175 metrelik bölümüne 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren iki adet yeni trafodan bin 500 voltluk enerji verilecek.
Tüm istasyonlarda yürüyen merdivenler ve engelli asansörleri hizmete hazır hale getirilirken, enerjili testlerin tamamlanmasının ardından Mart ayı içinde Arabayatağı istasyonundan itibaren ilk 4 istasyonda yolculu test sürüşlerine başlanacak. Hattın 5 ve 6 nolu istasyonların da eksiklerin tamamlanmasının ardından sisteme daha sonra dahil edilmesi planlanırken, son istasyonunda Haziran ayında tamamlanıp, yeni trafolarıyla birlikte hattın tamamının ulaşıma açılması bekleniyor.