BURSA’nın meşhur peynir tatlısı Kemalpaşa, Türkiye’de ilk defa çikolata ile kaplanıp paketler halinde satılmaya başlandı. Kestane şekerine rakip olan çikolatalı Kemalpaşa tatlısı beğinildi.
Bursa Valiliği tarafından 'Menşei Bursa Projesi' kapsamında dün başlayan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen turizm otelcilik lisesi öğrencileri, üniversite öğrencileri, köy ve kadın dernekleri üyeleri ile aşçıların katıldığı Gastrofest’de Bursa’nın ünlü peynir tatlısı Kemalpaşa’nın anında tüketilen yeni çeşitleri tanıtıldı. Paket içine konulan ve çikolata ile kaplanan Kemalpaşa tatlısı 3’lü küçük paketler ve 25’li hediyelik paketler halinde satışa çıktı.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Samet Çalışkan, peynir altı suyundan imal edilen Kemalpaşa’nın inovatif ürünlerinin de çıkartılmaya başlandığını belirterek, "Tatlının uzun ömürlü olanları çifte kavrulmuş olarak satılır. Paketlerde bir yıllık raf ömrü vardır. Bir hafta içinde tüketilmesi gereken taze tatlılarda yapılıyor. Ama yeni ürünümüz çikolata kaplı Kemalpaşa tatlısı. 5-6 aylık bir ürün ve tüm raflarda paketler halinde yerini almaya başladı. Ürünümüzü tattırıyoruz ve aldığınım tepkiler olumlu" dedi.
Türkiye’de ilk defa Kemalpaşa’nın bu şekilde sunulduğunu kaydeden Çalışkan, peynir çıkışının yasak olmadığı ülkelere de satışın yapılacağını sözlerine ekledi.