Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Şubeler Platformu, emeğe sahip çıkmak, zulüm ve yolsuzluk düzenini sıfırlamak için eylem yaptı.
Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Barış Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 KESK üyesi, 'Onlar çalıyor, biz yoksullaşıyoruz' pankartı açarak yürüdü. 'Birleşe, birleşe kazanacağız', 'Berkin'i vuranlar memleketi soyanlar', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Katil var', 'Hırsız var', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' ve 'işte sendika, işte KESK' sloganı atarak yürüyerek Forum Alışveriş Merkezi'ndeki Atıf Yılmaz Meydanı'na geldi. Burada KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, Türkiye'nin Ak Parti iktidarı tarafından yangın yerine çevrildiğini belirterek, "Sokaklar demokrasi isteyenlere yönelik gaz, tazyikli su ve plastik mermi kullanılarak her türlü şiddetin uygulandığı alanlara çevrilmektedir. Kürsüler halkın arasına düşmanlık tohumları ekilmesi ve halka yönelik saldırganlık talimatlarının verilmesi için kullanılırken, muhalif partilerin binalarına, seçim bürolarına yönelik saldırılar ve linç girişimleri tetiklenmektedir. AKP'nin uyguladığı faşizan politikalar sonucunda kaybettiğimiz canları Berkin Elvan'ın şahsında bir kez daha anıyoruz. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ayakkabı kutularından saçılan milyon dolarlar, tarafların internette karşılıklı servis ettikleri yolsuzluk  ve rüşvet çarkının tam ortasında yer alanların tahliye edilmesi gibi gelişmeler sadece birikimlerimizi çalanları değil, geleceğimizi ipotek koymak isteyenleri de gözler önüne sermiştir" dedi.
Siyasi iktidar temsilcilerinin, babalı oğullu, cümbür cemaat boğazlarına kadar yolsuzlukların içine battığını ifade eden Yusuf Kaya, "Boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidarın, onun yağma ve talana dayanan ekonomik politikalarının 'daima millet, daima hizmet' yalanı ve din sömürüsü ile daha fazla sürdürebilmesi mümkün değildir. Her ne kadar bazı yandaş konfederasyonlar boğazına kadar pisliğe batmış olan iktidarın başındaki kişiye 'dik dur eğilme' diyerek sonuna kadar sahip çıksa da, biz KESK olarak halktan, kamu emekçilerinden, işçilerden, köylülerden, emeklilerden kaçırılarak ayakkabı kutularında saklanan her kuruşun hesabını sormaya kararlıyız. Bu düzen yıkılıncaya kadar alanlardan çekilmeyeceğiz" diye konuştu. KESK üyeleri açıklamanın ardından olaysız şekilde meydandan ayrıldı.

ME (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)