KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubesi tarafından hükümetin bütçe görüşmelerine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada ayakkabı kutuları dikkat çekti.
KESK Van şubesi, hükümetin bütçe görüşmelerine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Van Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağında düzenlenen basın açıklamasına KESK Dönem Sözcüsü Şahin Berki ve KESK üyeleri katıldı. Basın açıklamasına katılanlar davul- zurna eşliğinde 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Mecliste hırsız var emeğine sahip çık' sloganları attı. Açıklamaya katılanların yanlarında getirdikleri ayakkabı kutuları dikkat çekti.
Yapılan protesto sloganlarının ardından toplanan kalabalık adına KESK Dönem Sözcüsü Şahin Berki açıklama yaptı. Berki şöyle dedi:
"Bugün hesap sorma günüdür. Bugün AKP dilediği gibi kaynakları topluyor, kullanıyor ve dağıtıyor. Emekçilerin birikimlerine el konularak, ağır vergilerle toplanan bu kaynaklar bugün emperyalizmin taşeronluğuna aktarılıyor. Ve bu kaynaklar barış için değil savaş için harcanıyor. Biz KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi iş kollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduğumuzu bilsinler. Biz Katılımcı demokratik bir bütçe istiyoruz. Emeğin, halkın olmayan bu bütçeyi derhal geri çekin."
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.