Yaprak KARADENİZ / İstanbul, () - KESK üyeleri, Lice'deki olaylarda 2 kişinin ölmesini Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemiyle protesto etti.

KESK İstanbul Şubeleri Platformu ile aralarında DİSK ve TMMOB üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, saat 18.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 kişinin öldüğü olayları protesto eden grup, meydanda bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından, grup adına basın açıklaması yapıldı.

KESK İstanbul Şubeleri Platformu adına Fadime Kavak'ın okuduğu basın açıklamasında, “Kaygımız da, özlemimiz de, tüm farklılıklarımızla birlikte eşit ve özgürce kendimizi var edebileceğimiz, demokratik bir yaşama dairdir. Bu özlemimize bizleri yaklaştıran Gezi Direnişi'nin ardından artan umudumuzla, herkesi savaşa karşı barışın, sömürüye karşı eşitlik ve özgürlüğün, ölüme karşı yaşamın sesi olmaya ve Lice'den yükselen barış çağrısını sahiplenmeye çağırıyoruz denildi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Sait Mengüç ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de söz aldığı eylemde, grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

YK (CO)