Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HAKKARİ'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalara üye bir grup, hükümetle tek başına toplu sözleşme imzalayan Memur-Sen’i protesto etti.
Hakkari'de KESK'e bağlı sendikalara üye olan bir grup, memur maaşı zammı ile ilgili hükümetle tek başına masaya oturup, toplu sözleşme imzalayan Memur-Sen'e tepki gösterdi. KESK Hakkari Şubeler Platformu önünde bir araya gelen 50 kişi, ellerindeki pankartlarla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önüne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasının metnini okuyan Büro Emekçileri Sendikacı (BES) Hakkari Şube Başkanı Emel Atay Akbaş, imzalanan toplu sözleşmenin sendikal mücadelede kara bir leke olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, "2015 yılında verilecek yüzde 3+3 zammı bu yılın enflasyon farkını bile karşılamayacağı ortadadır. Yine iki yıl için imzalanan toplu sözleşmede kamu emekçilerinin maaş artışı dışında hiçbir sorunu ve talebi gündeme bile getirilmemiştir. Memur-Sen hükümetin teklif ettiği artışın daha da altında bir artışa imza atarak sendikal mücadelede kara bir leke olarak tarihteki yerini almıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI