Tutuklu sanık öğretmen Selvi Polat, "Bizim kapılarımızı kırılabilir kapılar olarak görenler, bakan çocukları için 'Kendileri gelebilirler' şeklinde karar verdiler. Oysa bizim evimizde kasalar, ayakkabı kutuları ve balya balya paralar da çıkmadı" KESK üyesi 15'i öğretmen 56 kişi hakkında DHKP/C terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında sanıklar savunma yaptı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 29 tutuklu sanık ile 17 tutuksuz sanık hazır bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, KESK Başkanı Lami Özgen ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ile sanık yakınları izleyici olarak katıldı. Sanıklar ve avukatları, 900 sayfalık iddianamenin okunmamasını sadece sanıklar hakkında iddia edilen suçların ve istenen cezaların okunması talep ettiler. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin iddia edilen suçları ve sevk maddelerini okumasından sonra sanık savunmalarına başlandı. "TEK GERÇEK: MEMURUZ"
38 yıllık öğretmen olduğunu ve 25 yıldır KESK üyesi olduğunu belirten tutuklu sanık Selvi Polat ilk savunmasını yapan sanık oldu.
11 ay sonra mahkeme karşısında olduklarını vurgulayan Polat, gözaltına alındığında evinin didik didik arandığını anlattı. İddianamede yer alan suçlamaları reddeden Polat, "Tek gerçek var: Memuruz" dedi.
"Nerede o silah, bomba ve tehlikeli örgüt" diye soran Selvi Polat, "Ben göremedim. Bulabildikleri 38 yıllık öğretmen, 25 yıllık sendikacı Selvi Polat" dedi. Polat, bu davayla kendisinin, sendikasının, ekonomik ve demokratik düşüncenin yargılandığına dikkat çekerek, "19 Şubat 2013'te uzun namlulu silahlarla evlerimiz basıldı. Avukatımızı aramak istediğimizde polisler bize 'Avukatınız mı kaldı?' dedi. Sadece yatak odamda 4 polis vardı. Kitap ve CD'lerimizden başka ne buldular? Ailemizi aramak istediğimizde izin vermediler. Sonradan tutanağa ailemle görüşmek istemediğimi yazmışlar" diye konuştu. "BİZİM EVİMİZDE AYAKKABI KUTULARI VE BALYA BALYA PARALAR DA ÇIKMADI"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın masumiyet karinesine ilişkin açıklamalarına değinen Polat, "Bizim kapılarımızı kırılabilir kapılar olarak görenler, bakan çocukları için 'Kendileri gelebilirler' şeklinde karar verdiler. Oysa bizim evimizde kasalar, ayakkabı kutuları ve balya balya paralar da çıkmadı." diye konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi. İDDİANEMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 900 sayfalık iddianamede DHKP/C' üyesi oldukları iddia edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi 15'i öğretmen 56 sanık hakkında terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak gerekçesi ile 7,5 yıl ile 85 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.   SK (TT)