KESK Hakkari Şubesi, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlüler için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.
Kesk Hakkari Şubeler Platformu önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkan Yardımcısı Esmer Tekin, Kesk Dönem sözcüsü Yusuf Demir ve STK temsilcilerinin de bulunduğu 100 kişilik grup, Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını SES Şube Başkanı Metin Demirel okudu. 12 yıldır Metris Cezaevi'nde bulunan Hakkarili Hasan Kaçar'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini belirten Demirel, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlülere dikkat çekti. Cezaevlerinde 162'si ağır 544 hasta tutuklu bulunduğunu anlatan Demirel, şunları söyledi:
"Bugüne kadar gerek Adalet Bakanlığı’nın gerekse İHD Genel Merkezi'nin verilerine göre cezaevlerinde yaşamını yitiren tutuklu ve hükümlü sayısının çokluğu durumun vahametini göstermektedir. Siyasi faaliyetlerinden dolayı 10 yıla yakındır cezaevinde bulunan, cezaevi şartlarından dolayı ağır hastalığa yakalanan ve tıbbi tedavisi yapılmadığı için hastalığı gün geçtikçe ilerleyen hükümlülerden biri de Hasan Kaçar'dır. Kaçar, kemik hastalığına yakalandığı için artık yürüyemiyor. Gittikçe sağlığı bozuluyor.
Böyle bir durumda hücrede ilacını alması, bakımını yapması ve düzenli beslenmesi mümkün değil. Adalet Bakanlığı'nın sessiz kalması Kaçar'ın adeta ölüme terk edilmesi anlamına gelmektedir. Kaçar'ın bir an önce serbest bırakılarak tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi sağlanmalıdır. Hasan Kaçar başta olmak üzere, cezaevlerinde bulunan 544 hasta tutuklu ve hükümlüden herhangi birinin hastalığından dolayı yaşamını yitirmesinden Adalet Bakanlığı ve hükümet sorumlu olacaktır. Yetkilileri hasta tutukluların tahliye edilmesi konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz."