KESK Giresun Şubeler Platformu yolsuzluk eylemiyle hükümeti istifaya çağırdı, skeç ve şarkılarla da yaşanan süreci anlattı.

Debboy mevkiinde toplanan KESK, Halkevi, Giresun Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, Liseli Genç Umut üyeleri ve bazı siyasi parti mensupları, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak yürümeye başladı. Bir süre yürüyen kalabalığın önünde önce set oluşturan çevik kuvvet kalabalık yaklaşınca yol verdi. Bundan önceki yürüyüşlerde pankart, bayrak ve slogana izin vermeyen polisin bu hareketini alkışlayan kalabalık yürüyüşüne devam etti ve Atatürk Meydanı’nda toplandı.

Grup adına basın açıklaması okuyan KESK Giresun Dönem Sözcüsü Gökhan Topal, "11 yıldır iktidarda bulunan AKP ve gizli ortağı Gülen Cemaati arasındaki ittifak çatırdadı ve etrafa rüşvet, yolsuzluk, aşırma, yiyicilik yayıldı. Ağızlarını her açtıklarında dinden bahsedenlerin nasıl da dünya malına tamah ettikleri, lüks ve şaşaa düşkünü oldukları, paraya taptıkları bir bir ortaya döküldü” dedi. Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Her iki tarafın birbiriyle ilgili iddialarını birer itiraf olarak kabul ediyoruz. Çünkü ikisinin de masum olmadığını, suç ortağı olduklarını biliyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk, zulüm düzeninin sorumlusu olduklarını biliyoruz. Biz, sizler tepişirken ezilen çimler değiliz. Tepişmenize sebep olan sömürü mekanizmasının karşı tarafıyız. Bu tepişmenizde her ikinizden de, hatta sırasını bekleyenlerden de hesap sormak üzere sokaklara çıkacağız, uzaktan izlemeyeceğiz. Sizin tepişmenizin mağduru değil, muhatabıyız. Bizim yolumuz AKP’nin ya da cemaatin yolu değildir, bizim yolumuz denizlerin yoludur. Bu dünyanın işini başka bir dünyaya da bırakmayacağız, size beddua da etmeyeceğiz, sizden hesap soracağız. Bizler bizi ve geleceğimizi yok edenlere karşı, bu yağma ve talana karşı en demokratik haklarını kullanıp, direnme hakkını kullanan halkına savaş hukukunu uygulayan polis şiddetini ve bu emirleri veren AKP iktidarını protesto ediyoruz. Önümüzdeki dönem AKP'nin hesap verme dönemi olacak. Gün, hesap sorma günüdür! Gün, mücadeleyi büyütme günüdür! Bizler, dayanışma ruhuyla tek bir bireyi bile dışarıda bırakmadan yurttaşlarımızla yan yana, omuz omuza mücadeleyi sürdürmeye çağırıyoruz. Bu pisliği halk temizleyecek diyoruz.”

Topal’ın konuşmasının ardından öğrenciler ayakkabı kutularıyla oyun oynadı, kendi yazdıkları ‘yolsuzluk’ adlı şarkıları söylediler. Topluluk daha sonra ise dağıldı.