KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubesi üyesi memurlar, Meclis'teki bütçe planlamasında göz ardı edildiklerini belirterek, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, maaşlarının vergi artışından etkilenmemesi ve kadın emekçilere pozitif ayrımcılık yapılması talebinde bulundu.
KESK Antalya Şubesi üyeleri, Defterdarlık önünde eylem yaptı. Memurlar, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde kendilerinin göz ardı edildiğini söyledi. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, 2014 yılı bütçesinin işsizlik, su, elektrik gibi altyapıların yanı sıra eğitim, sağlık gibi sorunlara cevap vermediğini söyledi. Sönmez, "Ödediğimiz her kuruş vergi bize daha fazla savaş, TOMA, gaz, gözaltı, baskı ve ölüm olarak dönmektedir. Milyonlarca kamu emekçisinin talepleri AKP ve Memur-Sen ortaklığında görmezden gelindi" dedi.
'BÜTÇEDEN HAKKIMIZI İSTİYORUZ'
Kamu emekçilerinin maaşlarına 123 lira artış yapıldığını, ancak onun da şimdiye kadar buharlaştığını aktaran Nurettin Sönmez, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz kayıplarımızın telafisi için maaşlarımıza en az 300 lira zam yapılmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşların vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz."
Grup, 'Sermayeye değil emekçiye bütçe', 'İnsanca yaşamak istiyoruz' sloganlarının ardından dağıldı.