Mutlu YUCA- Taner BAYAR / BOLU, () - BOLU'da, öğrenciler yararına düzenlenen kermeste açık artırmaya çıkarıln deve 50 bin TL'ye satıldı.
Karacasu Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin geleneksel hale getirdiği Büyük Bolu Kermesi'nin üçüncüsü Karaçayır Mahallesi'nde düzenlendi. Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, İl Müftüsü İzani Turan ve vatandaşların katıldığı, öğrencilerin yararına düzenlenen kermeste el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra hayırsever vatandaşlar tarafından verilen ürünlerin satışı yapıldı. Kermesin açılışında konuşan Başkan Yılmaz gelecek nesillerin imar edilmesinin zor bir görev olduğunu belirterek, "Asıl zor olan o şehirde yaşayan insanların eğitimi ve imar edilmesi" dedi.
DEVEYİ KUYUMCU SATIN ALDI
İl Müftüsü İzani Turan'ın okuduğu dualarla kermesin açılışı yapılarak stantlar gezildi. Kermeste açık artırmayla deve satışı da büyük ilgi gördü. Davetliler deveyi satın alıp kermes ağası olabilmek için birbirleriyle yarıştı. 5 bin TL'den başlayan açık artırmada Bolu'da kuyumculuk yapan Mehmet Demir 50 bin TL ile en yüksek teklifi vererek deveyi satın alıp iki hafta sürecek kermesin ağası oldu. Ağa kıyafeti giydirilen Mehmet Demir, 50 bin TL'nin yapımı devam eden öğrenci yurdu inşaatının çatısı için harcanacağını açıkladı.

MY,TB(MÇ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)