Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA'da ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Dila Yalçın, genç hayran kitlesiyle öne çıkan 'Güneşi Beklerken' dizisinden ve başrol oyuncusu Kerem Bürsin'den ilham aldığı romanıyla en genç yazarlar arasında yerini aldı.
İstiklal İlköğretim Okulu 8-E sınıfı öğrencisi Dila Yalçın'ın hayalleri yaşından büyük. Dila, 'Gözlerinde Ben' adlı romanıyla Türkiye'nin en genç yazarlarından biri oldu. Dila'nın sevgi ve aşk üzerine kurguladığı 160 sayfalık romanının esin kaynağı ve kitabının kahramanı ise sevilen karakterleriyle sosyal medyada etkin 'Zeyker' fanları oluşturan 'Güneşi Beklerken' dizisinin başarılı genç oyuncusu Kerem Bürsin.
Dila'nın 'Gözlerinde Ben' adlı romanının baskı öncesi hazırlığını Gelişim Sanat üstlendi, kitap Tarcan Matbaacılık tarafından basıldı. 'Gözlerinde Ben' adlı romanda Bilinmez Ayrılık, Aşk Tesadüfleri Sever, Aşk Hatırlatır, Aşk Sarıp Sarmalar, Aşk Acıtır ve Aşk Engel Tanımaz başlıklı bölümler yer alıyor. Dila, romanının esin kaynağı sanatçı Bürsin'e, destek veren ailesine, aile büyüklerine, öğretmenlerine ve dostlarına teşekkür etti.
Genç romancı Dila Yalçın, bu ilk romanı için 17 Mayıs Cumartesi günü Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) imza günü düzenleyecek, yazarlığa nasıl başladığı ve romanının içeriğiyle ilgili söyleşide bulunacak. Dila, ilerde şiirlerini de kitaplaştırmayı düşünüyor.

YD(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)