Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği 'Değerler Olimpiyatı'nda, Antalya'daki Kepez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kısa film dalında Türkiye birincisi oldu.
Antalya'nın merkez Kepez İlçesi'nde bulunan Kepez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, MEB Değerler Eğitimi Merkezi ve özel bir vakıf tarafından düzenlenen Değerler Olimpiyatı'nda başarıya imza attı. Hepsi 13 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencileri Melih Duman, Salim Güraksu ve Halil İbrahim Sevinç, 'doğruluk, ahde vefa, güven, merhamet ve paylaşma' temasıyla düzenlenen yarışmada 'merhamet' temasına çektikleri kısa film ile önce Antalya, ardından Türkiye birinciliği elde etti.
TÜM İŞLERİ ÜSTLENDİLER
Okulun Türkçe öğretmeni Özhan Güven rehberliğinde hazırlanan filmin yönetmenlik, senaristlik ile kameramanlık ve oyunculuğunu öğrenciler üstlendi. Çekimleri ve montajı 1 hafta süren, yaklaşık 10 dakikalık kısa filmde öğrenciler, hastanede yatan ve dışarıya hasret lösemi hastası bir çocuğa, özlemini duyduğu şeyleri götürmeyi amaçlayan bir başka elin merhametini işledi.
Öğrencilerden Salim Güraksu, yarışmaya katılma fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı:
"Arkadaşlarla okula geldiğimizde panoda 'Değerler Olimpiyatı' afişini gördük. İlk başta 'Yapamayız' dedik. Sonra arkadaşlarla birkaç gün oturup konuştuk, 'Neden yapmayalım, biz de birinci olabiliriz' dedik. Sonra filmi çektik, Türkiye birincisi olduk."
Güraksu, ayrıca oyunculuğun zor bir iş olduğu görüşünü dile getirdi.
'ÇOK SEVİNDİK, ÇOK HEYECANLANDIK'
Filmin kameramanlığını üstlenen Halil İbrahim Sevinç de kameramanlığı öğretmeninin yardımıyla öğrendiğini belirterek, "Daha önce hiç kullanmamıştım. Çekimler zordu. Merhamet etmek, zorluklara karşı arkadaşlarımızdan, ailemizden merhamet almaktı vermek istediğimiz mesaj. Arkadaşlarımla beraber Antalya birincisi olmayı bekliyorduk. Ama Türkiye'nin 81 ili arasından birinci olmayı hiç beklemiyorduk. Duyunca çok sevindik, çok heyecanlandık" dedi.
Sevinç filmin konusunun ortaya çıkışıyla ilgili olarak da "Salim'in evi özel bir hastaneye çok yakın. Bu tür olaylara çok şahitlik etmiş. Bire bir olmasa da böyle öyküler geçmiş. Salim arkadaşımız da bize söyledi biz de kabul ettik" diye konuştu.
'HEDEFİMİZ DAHA İYİ OLMAK'
Türkiye birinciliğini sürpriz olarak nitelendiren Kepez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Süleyman Sapmaz, bu başarının diğer öğrencileri de motive ettiğini söyledi. Müdür Sapmaz, şöyle konuştu:
"Başarının sınırı yok. Bu okulumuz adına güzel bir başarı ama biz okul olarak bununla yetinecek değiliz. Okullar sadece akademik başarıların verildiği kurumlar olmamalı. Akademik başarıyla birlikte öğrencilerimizi toplumsal sorunlara karşı da duyarlı hale getirebilmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıllardan beklentim özellikle TÜBİTAK konusunda çalışmalar yapmak, bölgede ve Türkiye'de dereceler elde etmek."
Değerler Olimpiyatı'nda birinciliği elde eden öğrenciler, başarılarının karşılığı olan 1500 TL burs, dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeleri 1 Haziran'da düzenlenecek törenle alacak.

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)