KENYA'da bir hırsızın saldırısında başından silahla vurularak ağır yaralanan Konyalı işadamı 25 yaşındaki Emre Soyuğurlu, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Konya’ya getirildi. Soyuğurlu, Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.
Kenyaya 3 yıl önce giden ve Konya'da aile şirketi tarafından üretilen mutfak malzemelerinin satışını yapan Emre Soyuğurlu'nun, aynı işyerindeki 2 arkadaşıyla birlikte başkent Nairobi'de kaldığı eve 31 Ekim günü gece yarısı giren bir hırsız tarafından başından silahla vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emre Soyuğurlu'nun, Türkiye'ye ambulans uçakla getirilmesi istendi. Ancak, doktorlar durumunun kritik olduğunu söyleyerek buna izin vermedi. Nairobi'daki doktorların yaklaşık 5 gündür yoğun bakımda tuttuğu Emre Soyuğurlu’nun durumunun stabil olduğunu belirlenince Sağlık Bakanlığı, dün Türkiye'den ambulans uçak gönderdi. Soyuğurlu, bugün saat 05.45'de ambulans uçakla Konya'ya getirildi. Konya Havalimanı'ndan ambulansla alınan ağır yaralı Soyuğurlu, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilerek reanimasyon servisinde tedavi altına alındı.
'ÖLDÜ HABERİ AİLESİNİ ÜZMÜŞTÜ'
Geçen cumartesi günü verilen yanlış bilgi nedeniyle başta amcası Tahir Soyuğurlu olmak üzere yakınlarına Emre Soyugurlu'nun, öldüğü belirtilirken ailesi bu haberle yıkıldı.
Amca Tahir Soyuğurlu, yeğeni Emre Soyuğurlu'nun beyin ölümü gerçekleştiği yönündeki bilgiyi Emre’nin babası Fevzi Soyuğurlu’dan aldığını belirtirken aldığı bilgiyi kendisinin tarafından yanlış yorumlandığını belirterek şunları söyledi:
"Önce Emre’nin beyin ölümü gerçekleştine dair haber aldık. Bunu Emre’yi kaybettiğimiz veya durumunun böyle süreceği şeklinde yorumladık. Fakat sonradan öğrendik ki bu durumun böyle değil. Emre için hala ümitliyiz. Allah'ın lütfu, yapılan dualarla ve devletimizin gücüyle Emremiz hala hayatta. Emre, yaşam mücadelesi veriyor. Doktorların söylediğine göre Emre direniyor. Bununla ilgili Kenya'dan aldığım ve dikkatimi çeken bir haber var. Oradaki arkadaşlarımız Nairobi'deki Hıristiyanların da Emre için dua ettiklerini söyledi. Bununla ilgili herkese çok teşekkür ediyoruz. Emre için dualarınızı bekliyoruz. Çok mutluyuz Emreyle birlikte yeniden doğduk şu an durumu kritikliğini koruyor ama biz ümitliyiz."