BALYOZ Davası’ndan 21 ay Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilen Deniz Askeri Hakim Kıdemli Albay Cengiz Şirin, memleketi olan Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ne gelerek,  Afrika’da görevde olduğunu sanan Annesi Suzan Şirin ile hasret giderdi.
Geçen hafta Hasdal Askeri Cezavi’nden tahliye edilen Albay Cengiz Şirin, feribotla geldiği Bandırma iskelesinde annesi Suzan Şirin ve akrabaları tarafından karşılandı. Annesinin elini öperek hasret gideren Şirin, Balyoz Davası’nın dünya tarihinin hukuka en aykırı davası ve asrın iftirası olarak nitelendirdi. Şirin, "Annem cezaevinde olduğumu bilmiyordu, söylemedik, görev için Afrika’da olduğumu söylediler. Gerçeği şimdi burada öğrendi. Çok kötü günler geçirdik, aşağılandık çok incitici muamelelere maruz kaldık” dedi.
Balyoz Davası’nda bütün belgelerin, bulguların sahte olduğunun ortaya çıktığını da savunan Şirin, şöyle devam etti:
"Ben 21 ay kaldım ama bazı arkadaşlar 40 ay haksız hukuksuz zindanlarda yattık. Bunun hesabı mutlaka sorulmalı. Bu burada kalmayacak . Bunu kim yaptıysa ucu kime dokunacaksa hesabı sorulacak. Benim bundan sonraki mücadelem bunu yapanlardan hesap sormak olacaktır. En büyük acıyı en büyük eziyeti aileler çekti. Anneler çekti. Benim en yakın arkadaşım Albay Murat öldü, öldürüldü. Bizi de öldürmek istediler ancak ayakta kaldık."

FOTOĞRAFLI