Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da bir pasajın maskotu olan 'Çiçek' adlı kediyi besleyen Kadriye Özgeren, pasaj yönetiminin noterden kediyi beslememesi için çektiği ihtarname ile şoke oldu. Özgeren, kediyi beslemeye devam edeceğini söyledi.
İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan Bolu Beyi Pasajı'nda çeyiz eşyaları satan Kadriye Özgeren, yıllardır pasajın ve caddenin maskotu haline gelen 'Çiçek' adlı kediyi beslerken, noterden gelen ihtarname ile şaşırdı. Pasaj yönetimi, Bolu 1. Noterliği'nden gönderdiği ihtarnamede kedinin pasaja pislemesi nedeniyle esnafların şikayetçi olduğunu belirterek, Kadriye Özgeren'den kediyi beslemeyi bırakmasını ve kedi nedeniyle yaşanan rahatsızlıkları önlemesini isteyerek, aksi takdirde hukuki takip başlatılacağı, ayrıca noter masrafının da aidatına yansıtılacağı bildirildi.
Kediyi yavruyken sahiplendiklerini söyleyen Kadriye Özgeren, "Ben yaklaşık 12 yıldır bu kediye bakıyorum. Hatta pasaja zararı olmasın diye kısırlaştırdık. Çok zararsız bir hayvan. Yönetici hayvanın yaptığı şeyleri bize ispatlasın. Hayvanı istemiyor, bana noterden ihtarname çekmiş. Benim suçum ne? Bütün pasaj bakıyor bu kediye, sadece ben bakmıyorum. Diğer işyeri sahipleri de hayvanın atılmasına karşı çıkıyor, çünkü hayvan zararsız. Dün gece benim dükkanımda kaldı ve sabah ben geldiğimde çıktı. Zarar veriyor olsa ben kendi dükkanımda bırakır mıyım? Başka sokak kedileri de geliyor buraya, onlara da yemek veriyorum ama bu hayvan çok zararsız. Eğer yöneticinin gücü yetiyorsa kendisi atsın" dedi.

FOTOĞRAFLI