İSTANBUL,() BOĞAZ'da balık keyfine alternatif sunan Kaşıbeyaz, Yeniköy Bosphorus İşletmecisi ve Kaşıbeyaz Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kaşıbeyaz, kebabın dünya haritasını çıkardı. "40 yıllık tecrübemizle dünyanın kebap haritasını çıkardık" diyen Murat Kaşıbeyaz'a göre  Koreliler dönerden ve şişten vazgeçemezken, İngilizler dana etinden yapılmış kebapları daha çok seviyor. Amerikalılar yağsız kebap, Avrupalılar da daha çok yöresel yemekleri tercih ediyor.

Murat Kaşıbeyaz, “Her gün 2 bin kişiye kebap yedirtiyoruz. Son yıllarda popülerleşen Steak House’lar ise kesinlikle Türk Mutfak kültürüyle örtüşmüyor. Steak House’larda kullanılan etler de ayrıca yerli besilerden değil” diyor. Mutfaklarında kullandıkları eti özel olarak ürettirdiklerinin ve turşu, kuru gıda gibi mutfak malzemelerini sezonluk olarak Antep’ten özel olarak getirttiklerini belirtin Murat Kaşıbeyaz, Türk yemek kültürü ve turistlerin kebaba bakış açısıyla ilgili şöyle konuşuyor:

 "1974’ten beri sunduğumuz hizmet sayesinde Türkiye’ye gelen turistlerin de uğrak noktalarından biri haline geldik. 40 yıllık tecrübemizle dünyanın kebap haritasını çıkardık. Koreliler dönerden ve şişten vazgeçemezken, İngilizler dana etinden yapılmış kebapları daha çok seviyor. Yine Japonlar döneri çok severken, Asyalıların tercihi ise dana etinden ve tavuktan yapılan kebaplar oluyor. Amerikalılar yağsız kebap, Avrupalılar da daha çok yöresel yemekleri tercih ediyorlar. Türkiye’de en çok kebap tüketiliyor. Daha sonra balık ve Dünya Mutfağı’ndan seçmeler geliyor. Ama hiçbir şey kebabın yerini sarsamıyor. Öyle ki balık yedikten 1 saat sonra kebap yemeğe gelen insanlar bile var. Şiş, Adana, Urfa, sebzeli ve patlıcanlı kebap en çok tüketilen kebap türleri arasında yer alıyor. Çünkü insanlar bildiği şeyleri yemekten hoşlanıyor. Bunun için de bir kebapçıya gidildiğinde ilk olarak Adana, şiş ya da Urfa isteniyor. Ancak fıstıklı kebap da Adana ve Urfa’nın yerini almaya başladı. Kaşıbeyaz olarak farkımız, öncelikli olarak etlerimizi bizim için özel olarak besi yetiştiren yerlerden alıyor olmamız. Yine mutfak gıdamızın tümünü sezonluk olarak Antep’ten özel olarak getirtiyoruz. Örneğin; müşterilerimize sunduğumuz turşuları Antepli ev hanımları özel olarak hazırlıyor."

MK (FOTOĞRAF)