Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,()-DİYARBAKIR'da, KCK ana davasından yargılanan 92 kişinin avukatları, Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusu yaptı.
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk süresinin 5 yıla indiren yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır'da KCK ana davasında tutuklu yargılanan ve aralarında eski belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerinin de bulunduğu 92 kişinin avukatları, toplu tahliye başvurusunda bulundu. Nöbetçi olan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, tahliye taleplerine özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin tutukluluk süresi ile ilgili verdiği kararları gerekçe gösterildi.
Avukat Cihan Aydın, yasal düzenlemeyle tutukluluk süresinin 5 yıla indirildiğini ama bunun illa 5 yıl beklemek anlamına gelmediğini, yargılamayı yapan özel yetkili mahkemelerin de kapatıldığını söyledi. Aydın, "Uzun tutukluluk süresi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği kararlar var. Bunları gerekçe olarak gösterip tahliye başvurusunda bulunduk. Mahkemenin 1-2 gün içinde karar vermesini bekliyoruz"dedi.

FA(GG/AK)