KAZAKİSTAN'ın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaretinde, "Önümüzdeki yıllarda Kars-Tiflis- Bakü demiryolu tamamlandığında hem Türkiye, hem de Samsun ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha da gelişeceğini düşünüyoruz" dedi.
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, eşi ile birlikte Samsun'a geldi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, burada açıklamalarda bulundu. Samsun’un, Türkiye’nin önemli illerinden biri olduğunun Kazakistan'da bilindiğini belirten Büyükelçi Tüymebayev, "Bizler Kazakistan-Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde Samsun’un daha da büyük rol oynamasını istiyoruz. Bu sebeple Samsun’u ziyaret ediyoruz. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerimiz çok iyi bir durumda. Bu konuda geçen yılki ticari ilişkilerimizin hacmi 4 milyar doları geçti. Önümüzdeki yıllarda Kars-Tiflis-Bakü demiryolu tamamlandığında Türkiye ve Samsun ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha da gelişeceğini düşünüyoruz" dedi. Büyükelçi ardından üzerinde ipek yolunun simgelerinin yer aldığı işlemeli tabağı Vali Aksoy'a hediye etti.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'da Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev ve eşine teşekkür ederek, Samsun’un simgesi olan Atatürk Anıtı heykeli tablosu ve Büyükelçinin eşine de üzerinde Türk el sanatları motiflerinin yer aldığı panoyu armağan etti.