DÜZCE'de, anneleriyle birlikte kaldırımda yürürken kamyonetin çarpması sonucu yaşamlarını yitiren 8 yaşındaki Ali Arda Mengütay ile 3 yaşındaki Zeynep Mengütay için evlerinin önünde tören düzenlendi. Cenazeler, duaların okunmasının ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü. 2 çocuğunu kaybeden, eşi hastanede tedavi gören öğretmen Gökmen Mengütay, güçlükle ayakta durabildi.
Dün akşam saatlerinde Metek mevkiindeki TOKİ konutları alanında, 34 FV 3268 plakalı kamyonet kaldırıma çıkarak Özlem Mengütay ile çocukları Ali Arda Mengütay ve Zeynep Mengütay'a çarptı. Ali Arda ve Zeynep Mengütay yaşamlarını yitirirken, yaralanan öğretmen anneleri Özlem Mengütay ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Kazanın ardından kaçan sürücünün yakalanması için ise çalışma başlatıldı.
Kardeşlerin cenazeleri bu sabah, kazanın meydana geldiği yere yaklaşık 30 metre uzaklıktaki evlerininin önüne getirildi. Cenezaler araçtan indirilirken akrabalarının acı dolu feryatları yükseldi. Öğretmen Gökmen Mengütay, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Gökmen Mengütay'ı meslektaşları da teskin etmeye çalıştı. Evin önünde duaların okunmasının ardından iki çocuğun cenazesi, toprağa verilmek üzere İstanbul Sultanbeyli'ye götürüldü.