TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden folklor eğitmeni 23 yaşındaki Özge Battal, gözyaşları arasında toprağa verildi. Battal’ın yaşamını yitirdiği kazada otomobili kullanan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Erdem Sedef, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Erdem Sedef yönetimindeki 59 UR 862 plakalı otomobil, Çorlu- Ergene yolu Marmaracık yakınlarında dün kontrolden çıkarıak takla attı. Kaza sonrası 1.70 promil alkollü olduğu anlaşılan sürücü Sedef yara almadan kurtulurken, araçta bulunan Özge Battal yaşamını yitirdi, Hatice Yaman, Sinem Kurt ve Gizem Kurt ise yaralandı.
Kazada hayatını kaybeden Çorlu Halk Eğitimi Merkezi’nde ücretli folklor eğitmeni olarak çalışan Özge Battal için Otogar Merkez Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Battal’ın yakınları ve folklor eğitimi verdiği öğrencileri katıldı. Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken anne Günnur Battal, kızının 10 Kasım’da doğum günü olduğunu belirerek, "Güzel yavrum, senin 10 Kasım’da doğum gününü kutlayacaktım. Yandım yavrum içim yanıyor. Sende tabutunun üzerindeki bu çiçekler gibiydin güzel kızım, mis kokulu yavrum benim, ben sensiz ne yapacağım" diye feryat etti. Battal, kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.
Kazadan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan sürücü Erdem Sedef, savcılık ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İKİ AY ÖNCE KUPA KAZANMIŞ
Kazada hayatını kaybeden genç folklor eğitmeni Özge Battal’ın, 2 ay önce 5’nci sınıflar arasında yapılan folklar yarışmasında ekibinin birincilik kazandığı öğrenildi. Battal’dan geriye kupayı kaldırırken çekilmiş bu fotoğrafı kaldı.