KAYSERİ’de 2014 yılına vatandaşlar oyun havaları eşliğinde kent meydanında oynayarak girdi. Polis ve 112 günün ilk ışıklarına kadar görev yaptı.
Yeni yıla dakikalar kala Cumhuriyet meydanına toplanan Kayserililer, oyun havaları ile yeni yılı karşıladılar. Oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen vatandaşlar, gökyüzüne dilek fenerleri bıraktı. Coşkulu kalabalık, sabaha karşı Cumhuriyet meydanından ayrıldı.
YENİ YILA ÇALIŞARAK GİRDİLER
Yeni yılda Kayseri’de 112 sağlık görevlileri ile polis memurları, çalışmalarına günün ilk ışıklarına kadar devam ettiler. 112 Acil Servis komuta merkezinde görevli sağlık ekipleri ile polis memurları yeni yıla ailelerinden uzak görev yaptıkları birimlerde girdi. 112 sağlık ekipleri vatandaşların sağlık sorunlarıyla ilgilenirken, polis memurları da vatandaşların güvenliğini sağladı.
Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Bürolar Amiri Komiser Yardımcısı Sadık Karan, "Kent Güvenlik Yönetim Sistemimiz Kayseri'de 60 noktada 130 kamerayla 7 gün 24 saat Kayserinin güvenliğini sağlıyoruz" diye konuştu.
KAYSERİ’DE YENİ YILIN İLK CEZASI EGZOZ GAZINA
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi 68 kişiye ceza yazdı. İlk ceza 38 LD 654 Plakalı araca ekzoz muayenesinden dolayı 2013 yılında 161 TL olan cezanın 2014’deki artırılmış haliyle 172 TL olarak yazıldı. Yılbaşı dolayısı ile Kayseri merkezinde 8 ayrı yerde trafik kontrol noktasında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bir saatlik denetimde 68 kişiye ceza yazdı.
KAYSERİ’DE YILIN İLK BEBEĞİ YAREN
Kayseri Kadın Doğum Hastanesi'nde 19 yaşındaki Neslihan Sartaş, normal doğumla 3 kilo 100 gram gelen bir kız bebek dünyaya getirdi. Kayseri’de yeni yılın ilk bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Neslihan Sartaş, 'Yaren' adını verdikleri kızının 2014 yılının ilk bebeği olmasının da ayrı bir sevinç olduğunu söyledi. Sartaş, "Sağlıklı bir bebeğim oldu. Hayırlı evlat olmasını istiyorum. Allah çocuğu olmayanlara da çocuk versin. Çok mutlu ve heyecanlıyım" dedi.
MEKKE’NİN FETHİ GECESİ DÜZENLENDİ
Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) ve Kuran İlimleri Araştırmaları Derneği (KİAD) tarafından Mekke’nin fethinin 1383'üncü yıldönümü dolayısıyla Yılbaşında ‘Fetih Gecesi’ düzenlenildi. Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye, KİMDER Başkanı Seyid Halil Yüzgeç, KİAD Başkanı Abdulkadir Kabdan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kuran okunmasının ardından başladı. KİMDER Başkanı Seyid Halil Yüzgeç Mekke'nin fethini genç nesillere anlatmak ve kendilerini sorgulamak amacı ile böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Düzenlenen gece, okunan ilahilerle devam etti.

FÇ,ŞT (OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)