KAYSERİ’de 30 dershane yöneticisi, bürokratların yaptıkları toplantıların 'ikna odaları' mantığını taşıdığını belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü kendilerini dinlemeye ve eğitim konusundaki kaosu bitirmeye çağırdı.
Kayseri Ticaret Odasında bir araya gelen 30 dershane yöneticisi adına Serhat Dershanesi Müdürü Mehmet Havesli açıklama yaptı. Çalıştaylar yapılmadan üç beş yetkilinin düşünceleri doğrultusunda yapılan değişikliklerin medya sayesinde ortaya çıkarıldığını ifade eden Havesli, "Dershaneler konusunda paydaşlarla yapılan toplantılarda istemediğimiz şeyler yaşandı. Bürokratların paydaşlarla yaptığı toplantılar 'ikna odası' mantığından öteye geçemedi’’ dedi. Mehmet Havesli, seslerini duyurma adına son ümit olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk'ün kapılarını kendilerine açmasını isteyerek şöyle dedi:
"Bizler hayalleri olan gençlerimizin geleceğinin karartılmasını istemiyoruz. Bizler, onca imam hatipli ve endüstri meslek liseli öğrencilerinin yeniden bu uygulama ile mağdur olmalarını istemiyoruz. Şu anda sesimizi duyurma adına son ümit olarak hemşehrimiz, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e sesleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'ülkemiz tam demokrasiye geçti' denildiği günlerde değişik problemler ortaya çıktı. Toplumumuzda yer yer tansiyon yükseldi. Her defasında demokratik söylemleriniz oldu. Yürekleri ferahlandırdınız. Hatta, yıllardır halka kapalı olan köşkün kapılarını her kesime açtınız. Onları dinlediniz ve düşüncelerine önem verdiniz. Bu günlerde ülkemizin kanayan yarası olan eğitimimiz ve sektörümüzle ilgili zat-ı alinizden benzer açıklamalar talep ediyoruz. Çankaya köşkünün kapılarını bu fedakar eğitimcilere açıp, onları dinleyeceğinizden eminiz. Toplumumuzun ve de özellikle eğitim camiamızdaki bu kaosu her zamanki yaklaşımınızla çözüme kavuşturacağınız konusunda size olan güvenimiz tamdır.’’

OE,DÖ(OE/AK)