KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek konser ve çeşitli eğlence etkinliklerinin yer aldığı 'Koçfest Üniversite Spor Oyunları' programı, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeaki maden faciası nedeniyle iptal edildi. Abdullah Gül Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi rektörlükleri de 'Bahar Şenlikleri'ni iptal etti.
Koçfest’ten yapılan açıklamada, "Üniversite Spor Oyunları'nın açılış töreni, bugün 16.30’da Erciyes Üniversitesi Kampusu Prof. Dr. Ahmet Bilge Spor Salonu’nda yapılacak spor oyunları kapsamındaki tüm konser ve eğlence programları, Manisa Soma’da meydana gelen acı olay nedeni ile iptal edildi" denildi. Açıklamada, etkinliklerde 10 branşta yarışmaların yapılacağı, ancak eğlence ve konser gibi etkinliklerin tamamının iptal edildiği duyuruldu.
Öte yandan, Organza Sanayi Bölgesi’nde gece vardiyasından çıkan işçiler servislere binmeyerek, Soma’daki ölümlerin ihmalden kaynakladığını savunarak, protesto için kent merkezine kadar yürüdü.
Bu arada Abdullah Gül Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi rektörlükleri de 'Bahar Şenlikleri' ile kültürel ve sosyal tüm faliyetleri iptal etti.

DÖ(OE/SS)