Şeref KAHRAMAN / KAYSERİ, () – KAYSERİ’nin Kocasinan İlçesi'nde yeşil alana konut yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri, tepkilerini asfaltta spor yaparak gösterdi.
Kocasinan Erciyesevler Mahallesi sakinleri, 25 yıldır Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün kullandığı arsanın ticaret ve konut alanı olarak satılmasına tepki gösterdi. Erciyesevler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Apartmanı önünde toplanan kalabalık, 'Yeşilime Dokunma' pankartı ile yeşil alan etrafında tur atarak, diğer mahalle sakinlerini de eyleme davet etti. Mahalle sakinleri, ‘Kayseri uyuma yeşiline sahip çık', 'Herkes burada Büyükşehir nerede', 'Betona hayır’ sloganları attı.
Mehmet Akif Ersoy Apartmanı Yöneticisi Serhat Göksu, "Buradaki taşınmaz yaklaşık 15 bin nüfusa sahip olan mahallemizde istisna olan yeşil alanlardan biridir. Bahsi geçen 10 bin 734 metrelik alan belediye ve maliye hazinesi adına kayıtlı iken, 2011 yılı sonunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilmiştir. Özelleştirme İdaresi bahsi geçen alandaki resmi kurum kaydını iptal ederek, ticari ve 15 katlı konut olarak tescil etmiştir" dedi.
'PARK OLSUN SPOR YAPALIM'
Göksu, hiçbir politik amaç güdülmeden taşınmazın yeşil alan olarak korunup kalmasını istediklerini söyledi. Basın açıklaması öncesi, emekli antrenör Mustafa Göçek eşliğinde bina önünde iki dakika spor yapan mahalle sakinleri, yeşil alanın konut alanı olmaması için her hafta pazar günleri bu eylemi tekrarlayacaklarını söylediler. Emekli antrenör Mustafa Göçek, "Şayet parkımız açık olsa idi her sabah parkta yapardık. İnşallah parkımız kalır, sporumuza orada devam ederiz" diye konuştu.
Eyleme katılan mahalle sakinlerine sporun ardından, simit ve meyve suyu ikram edildi.
ŞK(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)