ERCİYES Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binasınını açılışında yaptığı konuşmada, “Eğer siz medeniyetinizi yeteri kadar geliştiremezseniz, teknoloji ve sanayinin altında kalmaya mahkumsunuz. Teknoloji, bir cihaz olarak karşınıza gelmiyor. Teknoloji, bir kültür olarak karşınıza geliyor” dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binası, Melikgazi Belediyesi’nin restore ettirdiği Çayırağası Konağı’nda açıldı.
Açılışa, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve davetliler katıldı. Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur akla ve bilime önem vererek sanayi ve teknoloji konusunda batı toplumunu geçmek durumunda olduklarını belirterek, şöyle dedi:
“Bizim medeniyet algımız sadece akıl ve bilim değil. Bir de hikmet kavramını gündeme getirmekte. Akıl ve bilime biz hikmeti de ekliyoruz. Eğer siz medeniyetinizi yeteri kadar geliştiremezseniz, teknoloji ve sanayinin altında kalmaya mahkumsunuz. Teknoloji bir cihaz olarak karşınıza gelmiyor. Teknoloji bir kültür olarak karşınıza geliyor. Bunu çok hissetmezseniz ama gelecek nesillerin o kültürün bir parçası olduğunu görürsünüz. Davud El Kayseri Merkezi toplumla üniversitenin birleştiği bir yer olacak. Üniversite hocalarımız ile toplumu buluşturacağız.”
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da yaptığı konuşmada, “Üniversite şehrimizin medarı iftarıdır. Onun sorunu bizim sorunumuzdur. Bize yer ihtiyacı olduklarını belirttiler. Biz de restore ettirdiğimiz Çayırağası Konağı’nı ERÜ’ye tahsis ettik” dedi. Davud-El Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu ise, bu merkezin, Seyyid Burhanettin, İbrahim Tennuri ve Davud-El Kayseri gibi tasavvufi şahsiyetlerin bıraktıkları mirası konu edecek olan bir araştırma merkezi olacağını belirtti. Çakmaklıoğlu, “Bu merkezde verilen derslerde Mevlana’nın mesnevi okumaları, Davud-El Kayseri’nin meşhur eserleri okunmaktadır” dedi.