KAYSERİ'de Vali Orhan Düzgün başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında, Suriye’den gelip kente yerleşen sığınmacılarla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.
Vali Düzgün’ün başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Yasemin Özata Çetinkaya, Ali Candan, Erkaya Yırık ve Mehmet Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın,  Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ali Dal, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Saim Toker, Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Vali Düzgün, Kayseri’de, Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 bin 632 Suriyeli’nin kayıt altına alındığını, bunlardan 2 bin 924’ünün pasaportları bulunan ve ülkeye resmi yollardan giriş sağlayan kişiler olduğunu, halen kayıt altına alınmakta olan yaklaşık 7 – 8 bin kişinin bulunduğunu söyledi.
Kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve kentin huzurunu bozabilecek her türlü olaya karşı duyarlı davranıldığını ifade eden Vali Düzgün, “Kayseri son derece hamiyetperver ve yardımsever bir kent. Bugüne kadar kentin bu özelliği nedeniyle Suriyeli misafirlerimizin barınmasında, iaşesinde ve diğer ihtiyaçlarında herhangi bir sorun yaşanmadı. Suriyeli misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması kadar, kentimizin huzuru da önem taşıyor. Bu huzuru bozmaya çalışan hiçbir girişime, söylentiye ya da provokatif çıkışlara izin vermeyeceğiz. Suriyelilerden oturdukları mahallenin huzurunu bozan kişileri derhal kamplara gönderiyoruz. Bununla birlikte Suriyeli misafirleri rahatsız eden kişiler olursa da onlar hakkında güvenlik birimlerimiz aracılığı ile gerekli müdahale ve adli tahkikatı başlatıyoruz. Çalışmalarımızın hassasiyetle yürütüldüğünü vatandaşlarımız bilmelidir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI