METEOROLOJİ uzmanlarının don beklediği Kayseri'de, Büşükşehir Beledeyisi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü su sayacı ve tesisatlarının korunması için vatandaşları uyardı.
KASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, eksi değerlere düşen hava sıcaklığında, açıkta kalan su sayaçları ve tesisatın soğuktan etkilenerek hasar gördüğü ve sayaçların donarak kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:
''Abonelerimizin  böyle bir durumla karşı karşıya kalmaması için özellikle dışarıda korumasız olan su borusu ve sayaçlarını talaş, cam yünü, elyaf, izocamla iyice kapatarak soğuk ve donmaya karşı önlem almaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız  su temini açısından sıkıntısız bir kış geçirmeleri için, donan su sayaçlarına ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerekiyor. Çünkü böyle bir davranış su sayacının patlayarak bir daha kullanılmaz hale gelmesine neden olabiliyor .Sayacı donan veya patlayan vatandaşların, önce sayaçtan su akmasını önlemek için su vanalarını kapatmaları, sonra da mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi için 'ALO KASKİ 185' hattını arayarak arıza kaydı bırakmaları yeterli oluyor''

OE(OE/AK)