KAYSERİ'deki kadınlar 28 parkta ve eğitmenler nezaretinde sabah sporu yaptıktan sonra 'Harikalar Diyarı Tesisleri'ndeki Su Kayağı Parkı adasında bir araya geldi.
Sabah sporu yapan kadınları  buluşturan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, sportif faaliyetler hakkında bilgi verdi. Pek çok spor etkinliği düzenlediklerini ifade eden Üstünel, şöyle dedi:
"Yaz spor okullarına bu yıl buz pateni, su kayağı, binicilik gibi branşları da ilave ederek 28 branşta spor okullarını 15 Mayıs'tan itibaren başlattık. Geçen yıl 17 bin öğrenci katılmıştı. Bu yıl, bu sayı daha da artacak. Talas ve Fuar Sağlıklı Yaşam Merkezinde çocuklar için tam gün spor etkinlikleri başlattık. 09.00-16.00 saatleri arasında öğleden önce seçtikleri ana branş ve bir tali branşta sportif eğitim, öğleden sonra ise yabancı dil ve iletişim eğitimleri alıyorlar. Kayseri'deki vatandaşlarımızın hayatlarında sportif aktivitelere daha fazla yer vermeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz de var. 65 yaş üstü vatandaşlarımız bedelsiz olarak tesislerimizden istifade edebiliyorlar. Sevgi evlerindeki çocuklar, zihinsel engelliler, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği gibi birçok dernek ve vakıf da tesislerimizi ücretsiz olarak kullanabiliyor. Bunun yanında park bahçe sporları kapsamında çalışmalarımız büyük bir ivme ile devam ediyor. 28 ayrı parkta eğitmenler nezaretinde her gün ortalama 3 bin 500 hanım parklarda spor yapıyor. Ayrıca 23 parkta dış mekan fitness ekipmanlarının tamamını değiştirdik."
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yüzlerce  kadını spor yaparken parklarda görmekten mutlu olduklarını söyledi. Parklarda sabah sporu için eğitmenler görevlendirdikleri ilk yıllarda "Kadınlar parklarda spora mı gelir?" diye itirazlar duyduklarını dile getiren Başkan Özhaseki, "Kadın, kızlarımızın sabah sporu yapacağını biliyordum. Zamanla görüldü ki çok da güzel yapılıyor. Kendi çocuklarım da, eşim de yapıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI