Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ Müftülüğü hem işitsel hem de görsel vaaz için harekete geçti. Müftülük Personel Müdürü ve eski Akkışla Müftüsü Şaban Çakır, Ramazan ayı boyunca Bürüngüz Camisi’nde projeksiyon desteğiyle vaaz veriyor.
Kayseri Müftülüğü, dini konularda vatandaşların daha iyi anlamasını sağlamak için teknolojik vaaz uygulaması başlattı. Bu kapsamda Bürüngüz Camii’nde Pazar ve Cuma günleri dışındaki günlerde, öğle namazı öncesinde abdest, gusül, teyemmüm, namaz gibi konularda cami cemaatine vaaz vermeye başlayan İl Müftülüğü Personel Müdürü ve aynı zamanda Akkışla eski Müftüsü Şaban Çakır, anlatımını teknoloji ile de destekliyor.
Dizüstü bilgisayarı ile hutbeye çıkan Çakır, vaaz konusundaki çizimleri ve grafikleri projeksiyon yardımıyla cami cemaatine izlettirerek, bilgi veriyor. Vaazını interaktif bir şekilde yaparak, cami cemaatinin de konuya dahil olmasını sağladığını belirten Çakır, “Bu uygulamayı ilk olarak geçtiğimiz yıl Hacı Kılıç Camii’nde başlatmıştık. Bu yıl biraz daha geliştirdik. Burada hem işitsel hem de görsel olarak anlatıyoruz. Böyle olunca vatandaşların zihninde daha fazla yer ediyor. Aynı zamanda soru cevaplarla vatandaşlarımızın ilgisini artırmaya gayret gösteriyor. Klasik vaaz sırasında, özellikle de sıcak havalarda vatandaşlar uyuyor” dedi.

FOTOĞRAFLI